Fluidwell kiest voor Epicor ERP van Macroscoop

Dit artikel delen:

Fluidwell Consense LLR 200-sensorinstrument voor vloeistofmeting

Fluidwell Group, de fabrikant van elektronische producten voor de procesindustrie uit Veghel, stapt over op Epicor ERP-software. Fluidwell gebruikt nu nog het Prodin P3-systeem maar die software kan de groei van het bedrijf niet goed meer ondersteunen. Macroscoop, de vertegenwoordiger van Epicor in Nederland, levert en implementeert de software. De geplande startdatum van het nieuwe pakket is 31 december 2012.

Fluidwell is gespecialiseerd in het ontwikkelen en leveren van elektronische displays en sensoren voor toepassingen in de chemische, olie- en voedingsindustrie. Het Veghelse groeit sterk en heeft behoefte aan een breed opgezet informatiesysteem. Het huidige Prodin P3-systeem is volgens Fluidwell te beperkt om de groei volledig te ondersteunen.

Na de invoering van het nieuwe Epicor erp-systeem eind 2012 vindt nog de optimalisatie plaats en zal extra functionaliteit, zoals een met de website geïntegreerde productconfigurator, worden uitgerold.

Leveranciers

Prodin is een bedrijfssoftwarepakket voor kleinere productie- en groothandelsbedrijven. De software gold langer tijd als de tegenhanger van Baan Triton voor het midden- en kleinbedrijf. Inter Access haalde deze software in huis na de overname van Infostore in 1989. Medio 2010 volgde een management buy out en is het nieuwe bedrijf uit Hilversum onder de naam Prodin Business Solutions zelfstandig verder gegaan.

Epicor levert erp-software aan met name de industrie, maar ook aan de detailhandel en logistiek, dienstverlening en toerisme. De omzet in het boekjaar 2011 bedraagt 845 miljoen dollar. Epicor werd in 2010 samen met de logistieke softwarespecialist Activant gekocht door durfkapitalist Apax Partners. Die fuseerde beide bedrijven tot één onderneming met vierduizend medewerkers onder de vlag van Epicor Software Corporation. In Nederland wordt het bedrijf vertegenwoordigd door Macroscoop. Dit bedrijf uit Nootdorp houdt zich al bijna dertig jaar bezig met de automatisering van klant-order-gestuurde productiebedrijven en is al jarenlang in Nederland wederverkoper van Epicor Software Corporation.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-10T10:21:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.