Managed hosting door True

PLM-leverancier PTC koopt Servigistics

 

Maserati Trofeo Race; Maserati is gebruiker van PTC-software.

PTC, leverancier van product lifecycle management-software, neemt Servigistics over. Dit eveneens Amerikaanse bedrijf uit Atlanta levert software voor onderdelenbeheer, management en pricing, buitendienstmanagement, retour- en onderhoudsbeheer en het beheer van onderhouds- en service-kennis. PTC legt 220 miljoen dollar neer voor Servigistics, dat een omzet draait van bijna tachtig miljoen dollar.

Met de overname versterkt PTC zijn portfolio aan servicebeheeroplossingen, bestaande uit software op het gebied van garantie- en contractmanagement, onderdelenbeschrijvingen en technische informatie, en de mobiele toegang tot deze informatie. De Amerikaanse softwareleverancier is sinds 2005 bezig met het opbouwen van een positie op de markt van servicebeheersoftware. In dat jaar nam het bedrijf Arbortext over. Sinds die overname heeft PTC zich ook gespecialiseerd in het ontwikkelen van oplossingen waarmee klanten onderhouds- en servicediensten gebaseerd op het ontwerp en productiemethode van hun producten kunnen plannen en analyseren. Andere acquisities in dit veld waren Itedo, LBS en 4CS.

Opgericht in 1985 telt PTC zo'n zesduizend medewerkers en 27.000 klanten. In het boekjaar 2011 realiseerde het softwarebedrijf een omzet van 1,17 miljard dollar. In Nederland heeft PTC een vestiging in Eindhoven.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4562586). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.