PLM-leverancier PTC koopt Servigistics

Dit artikel delen:

Maserati Trofeo Race; Maserati is gebruiker van PTC-software.

PTC, leverancier van product lifecycle management-software, neemt Servigistics over. Dit eveneens Amerikaanse bedrijf uit Atlanta levert software voor onderdelenbeheer, management en pricing, buitendienstmanagement, retour- en onderhoudsbeheer en het beheer van onderhouds- en service-kennis. PTC legt 220 miljoen dollar neer voor Servigistics, dat een omzet draait van bijna tachtig miljoen dollar.

Met de overname versterkt PTC zijn portfolio aan servicebeheeroplossingen, bestaande uit software op het gebied van garantie- en contractmanagement, onderdelenbeschrijvingen en technische informatie, en de mobiele toegang tot deze informatie. De Amerikaanse softwareleverancier is sinds 2005 bezig met het opbouwen van een positie op de markt van servicebeheersoftware. In dat jaar nam het bedrijf Arbortext over. Sinds die overname heeft PTC zich ook gespecialiseerd in het ontwikkelen van oplossingen waarmee klanten onderhouds- en servicediensten gebaseerd op het ontwerp en productiemethode van hun producten kunnen plannen en analyseren. Andere acquisities in dit veld waren Itedo, LBS en 4CS.

Opgericht in 1985 telt PTC zo'n zesduizend medewerkers en 27.000 klanten. In het boekjaar 2011 realiseerde het softwarebedrijf een omzet van 1,17 miljard dollar. In Nederland heeft PTC een vestiging in Eindhoven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-17T11:10:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.