Pinkroccade LG migreert 65 sociale diensten

Dit artikel delen:

Pinkroccade Local Government, onderdeel van Total Specific Solutions (TSS), heeft in een jaar tijd 65 gemeentelijke sociale diensten gemigreerd van het oude uitkeringssysteem naar de ict-suite Civision Samenlevingszaken. Gemeenten krijgen er steeds meer taken bij en hebben behoefte aan een integrale oplossing om hun dienstverlening aan burgers te verbeteren, beweert de automatiseerder. De nieuwe software is gebaseerd op szwNet van Planconsult, het bedrijf dat Pinkroccade in september 2011 overnam.

Momenteel maken zo'n honderddertig gemeenten gebruik van de ict-suite van Pinkroccade Local Government. Civision Samenlevingszaken omvat modules voor de diensten Jeugd & Onderwijs, Werk & Inkomen en Zorg & Welzijn. De suite voldoet aan de standaarden op het gebied van overheidsautomatisering. Met deze integrale oplossing zijn gemeenten volgens Pinkroccade Local Goverment voorbereid op de op handen zijnde decentralisaties, waarbij gemeenten er allerlei uitvoerende taken bij krijgen op het gebied van samenlevingszaken met daarbij horende wetswijzigingen en nieuwe wetgeving.

Volgens Pinkroccade biedt Civision Samenlevingszaken integrale management- en stuurinformatie en helpt de software gemeenten de bedrijfsvoering efficiënter en effectiever uit te voeren. Daarnaast nemen de kosten af door lagere beheer- en contractkosten. Door de integrale opbouw met één database is het mogelijk om een integraal klantbeeld te creëren. Ook is zaakgericht werken mogelijk. Daarmee verbeteren gemeenten de dienstverlening aan burgers, aldus de automatiseerder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-28T09:47:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.