COR & FJA start actuarieel netwerk in Benelux

Dit artikel delen:
Subsidie

COR & FJA, een Duitse leverancier van standaardsoftware en advisering voor banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenen, breidt zijn actuariële consultancy-tak uit naar de Benelux. De dienstverlening richt zich met name op actuariële rapportages en de implementatie van Solvency II en ORSA. Ron Hersmis is aangesteld om de Benelux-tak op te zetten en te leiden. Het Duitse bedrijf probeert sinds 2009 met zijn softwareactiviteiten te groeien op de Nederlandse markt.

Actuariële consultants adviseren en ondersteunen verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen bij alle fasen van de productontwikkeling, financiële modellering en actuariële berekeningen van risico's. Het Duitse softwarebedrijf COR & FJA breidt zijn actuariële consultancy-tak uit naar de Benelux. Hierdoor kunnen verzekeraars, pensioenfondsen en banken ook in deze regio profiteren van het internationale netwerk en de ervaring van COR & FJA op het gebied van actuariële consultancy, stelt het bedrijf.

Naast actuarieel advies begeleidt COR & FJA klanten bij het aanpassen en inrichten van softwareoplossingen. De 53-jarige Ron Hersmis, organisator van het eerste Europese congres voor actuarissen en voorheen zelfstandig actuaris, is aangesteld om in de Benelux een actuariële consultancypraktijk op te zetten. 'Het is aan mij de taak het klantportfolio uit te breiden en talentvolle actuarissen aan te trekken om zo de Benelux-tak tot een succes te maken.'

Nederlandse poging

Het bedrijf is een van de grotere leveranciers van software voor Europese financiële dienstverleners. COR & FJA (omzet 135 miljoen euro , 1150 medewerkers) richt zich op banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenaanbieders. Het Nederlandse kantoor is tegenwoordig in Utrecht gevestigd.

COR & FJA is een fusiebedrijf, ontstaan uit de samensmelting van twee Duitse financiële softwarebedrijven COR AG en FJA in de loop van 2009. COR AG is sinds begin 2009 actief op de Nederlandse markt. Het kocht toen de failliette boedel op van Finnion (front office software) uit Den Bosch en nam een meerderheidsbelang in Uniserv (business process outsourcing-dienstverlener) uit Lelystad. Een mooie opsteker was het binnenhalen van DBV Verzekeringen als klant. Die gaf de opdracht de polisadministratie te vernieuwen. Moederbedrijf SNS Reaal zette het vernieuwingstraject echter stop nadat het had besloten DNV als merk op te nemen in Reaal.

In maart 2011 haalde COR & FJA een opdracht binnen bij uitvaartcoöperatie Dela. De verzekeraar wilde in zijn portfolio een levensverzekering opnemen, ondersteund door de software van het Duitse bedrijf. Of COR & FJA daarna nog meer klanten heeft binnengesleept, is onduidelijk.

Standaard of maatwerk?

Dit artikel hoort bij een serie over de verzekeringsbranche en ict. Centrale vraagstelling: hoe moeten verzekeraars hun legacy software moderniseren in een tijd die vraagt om flexibele systemen?

Lees ook:

- Quinity: Pakketgedachte slaat aan in verzekeringsector

- Leanapps steekt het kanaal over 

- COR & FJA start actuarieel netwerk in Benelux

Automatiseerder CCS schrapt banen

- SNS Reaal gebruikt app-ontwikkelstraat Service2Media

- Univé kiest QIS voor polis- en schadeadministratie

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-04T15:25:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.