Qurius laat bod Indiaas Nintec lopen

Dit artikel delen:

Het nooddruftige Qurius heeft de Indiase reddingsboei die het toegeworpen kreeg, niet gegrepen. Nintec wilde een bod in contanten uitbrengen op zowel de holding als de Nederlandse activiteiten. Het ict-offshorebedrijf wilde echter niet de schuld die Qurius bij huisbank NIBC heeft uitstaan, volledig overnemen. Nintec mocht vervolgens geen gedetailleerd onderzoek doen naar de cijfers en zag van een aankoop af. De Indiase dienstverlener zit nog wel op het vinkentouw. Dat melden welingelichte bronnen.

Nintec is onderdeel van het Indiase ict-huis Gateway Group of Companies uit Ahmedabad. Het Europees hoofdkwartier van het bedrijf staat in Zoetermeer. De ict-dienstverlener biedt softwareontwikkel- en -beheerdiensten en beschikt over vijf offshore-centra. Ook is het een van de grotere internationale Microsoft-partners. Bij Nintec werken wereldwijd zo'n 1400 mensen.

Het bedrijf wil verder groeien in Europa, onder andere via overnames in Nederland. Een overname van Qurius, dat net als Nintec op het gebied van Microsoft onder andere gespecialiseerd is in Dynamics, paste in deze ambitie. Bovendien zou Nintec met de overname de beschikking krijgen over de beursnotering van Qurius.

Lager bod Prodware

Het bedrijf meldde zich bij Qurius omdat het na een analyse had geconcludeerd dat Prodware, waarmee Qurius exclusief onderhandelde over een overname, zou terugkomen op de ingewikkelde aandelentransactiedeal die op tafel lag. Prodware kwam inderdaad terug op zijn eerdere bod, meldde Qurius vorige week, waarbij het Franse bedrijf in plaats van zeven miljoen nog maar maximaal 1,5 miljoen euro ter beschikking wil stellen aan de aandeelhouders. Ook wil Prodware slechts een deel van de NIBC-schuld overnemen.

Volgens anonieme bronnen wilde Nintec, dat over een goed gevulde oorlogskas bezit, een overnamesom contant afrekenen. De deal ketste af omdat het Indiase bedrijf niet bereid was de schuldpositie van Qurius bij zakenbank NIBC totaal over te nemen. Een gedetailleerde due diligence vooraf werd ook niet toegestaan. 'Het was de bedoeling om het bedrijf met zijn expertise te kopen en niet om geld erbij te moeten kopen', zegt een van de bronnen. 'Nintec wilde ook in de boeken kijken om te bepalen hoe die schuldpositie is ontstaan en of er niet te veel kosten werden gemaakt aan onder andere overhead en huisvesting, maar dat kon niet.'

Woordvoerder Albert Holzappel van Qurius zegt niet te kunnen reageren op de gang van zaken. 'Wij sluiten non disclosures met de partijen waarmee we praten. Dus kunnen we geen commentaar geven op dit soort zaken.' Ook Nintec wil niet reageren, maar het bedrijf zou nog wel op het vinkentouw zitten.  'Nintec vindt Qurius een bedrijf met veel potentie - mooie klanten en genoeg capabele medewerkers met expertise - en is nog steeds geïnteresseerd om het bedrijf te redden', aldus een van de bronnen.

Uittocht van medewerkers

Geluiden dat er momenteel een uittocht plaatsvindt van medewerkers bij de Microsoft-dienstverlener worden overigens door de zegsman ontkend. Holzappel: 'Ik heb de gegevens bij personeelszaken opgevraagd. In september waren er veertien opzeggingen: twaalf vrijwillig en twee ontslagen die bij de naar verwachting te liquideren Qurius NV hoorden. In augustus hebben drie medewerkers opgezegd en is het contract met een andere werknemer niet verlengd. Dus, om nu te zeggen dat er een exodus gaande is, nou nee.' Ultimo 2011 telde Qurius in Nederland 292 voltijds arbeidsplaatsen; vorige maand lag dat aantal op 279.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Acute geldnood dreigt voor Qurius

Prodware verlaagt op valreep bod Qurius

Qurius ontvangt geen alternatief overnamebod

Qurius wijzigt statuten voor Reggie de Jong

Qurius benoemt Reggie de Jong tot vereffenaar

Opheffing beurs-nv Qurius al begin 2013 een feit

Lot Qurius ligt in handen van Philippe Bouaziz

NIBC trok de stekker uit Qurius

Geldnood dwingt Qurius tot opheffingsuitverkoop

'Klanten blij met overname Qurius'

Qurius-topman Zevenbergen blijft aan

Prodware koopt Qurius voor 18,5 miljoen euro

Qurius houdt deur voor Detron dicht

Qurius praat met meerdere potentiële bieders

Qurius heet elke bieder welkom

HSO heeft interesse in delen Qurius

Detron opent aanval op Qurius-top

Qurius wil Nederland en Duitsland afstoten

Prodware wist laatste sporen Qurius uit

Prodware sluit Qurius Inspirience Center

Prodware past ook naam Qurius Nederland aan

Prodware hernoemt Qurius Spanje

Qurius kan mogelijk zonder vereffenaar

Value8 neemt belang 22 procent in Qurius NV

Qurius is vanaf nu een lege beurs-NV

Qurius-management ziet 1,6 miljoen verdampen

Qurius accepteert verlaagd bod Prodware


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-09T15:20:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.