Qurius accepteert verlaagd bod Prodware

Dit artikel delen:
Groen licht

Qurius heeft toch weer een akkoord bereikt met Prodware inzake de verkoop van Qurius Nederland (inclusief QIPtree) en Qurius Tsjechië. Nadat de Franse ict-diensverlener begin oktober Qurius liet weten zijn bod aanzienlijk te verlagen, leek de overname af te ketsen. Qurius heeft nu toch maar het sterk verlaagde bod van Prodware geaccepteerd. Volgens de Microsoft-dienstverlener uit Zaltbommel betekent dit dat de dienstverlening aan klanten is gegarandeerd.

Qurius N.V. staat sinds 1998 genoteerd aan Euronext Amsterdam en zal na overdracht van de werkmaatschappijen Qurius Nederland, Qurius Tsjechië en QIPtree aan Prodware, alsmede na toestemming van de aandeelhouders, geliquideerd worden. Er zal zo snel mogelijk een buitengewone aandeelhouders worden uitgeschreven, laat het bedrijf weten.

Hoewel er ook andere kapers op de kust verschenen, zoals Nintec, is Qurius toch akkoord gegaan met het bod van Prodware. Met deze transactie wordt een traject afgerond waarbij alle werkmaatschappijen van Qurius zich in het afgelopen jaar hebben aangesloten bij de internationale Prodware-groep. Nu ook Qurius Nederland onderdeel wordt van deze groep ontstaat de grootste Microsoft Dynamics partner in EMEA (Europe, Middle-East, Africa) met ruim 1650 medewerkers en vestigingen in zestien landen, beweren Prodware en Qurius.

Volgens beursanalisten van SNS Securities zijn de aandeelhouders van Qurius nog slechter af met de nieuwe overeenkomst die het bedrijf sloot met het Franse Prodware. Uit het eerste bod van Prodware op Qurius zouden ze nog zeven miljoen euro overhouden. Bij het huidige bod is er slechts sprake van één miljoen euro. De deal is daarmee vooral in het belang van Qurius en Prodware, terwijl er voor de aandeelhouders nauwelijks iets overblijft, aldus SNS in De Telegraaf.

Transactieprijs

De overdracht van de Qurius-werkmaatschappijen aan Prodware, vindt in twee stappen plaats. De prijs die Prodware voor de werkmaatschappijen van Qurius N.V. betaalt, omvat vier onderdelen, melden partijen:

1. Voor stap 1 (de verkoop van Qurius VK en Qurius Duitsland) bestaat de transactieprijs uit 2,5 miljoen euro in kasgeld. Dit is inmiddels betaald en volgens plan grotendeels aangewend om Qurius Nederland te versterken.
2. Verder omvat de transactieprijs voor stap 1, 3,5 miljoen euro Prodware-aandelen tegen een verrekenprijs van 7,04 euro. Bij stap 2 is nu overeengekomen dat Qurius N.V. deze aandelen overdraagt aan Qurius Nederland die ze gebruikt om het werkkapitaal te versterken.
3. Voor stap 2, de verkoop van Qurius Nederland (inclusief QIPtree) en Qurius Tsjechië, bestaat de verkoopprijs uit 2.360.000 euro in Prodware aandelen, gewaardeerd op basis van de naar verkoopvolume gewogen gemiddelde slotkoers van de beursgenoteerde Prodware aandelen in de periode van twintig handelsdagen voorafgaand aan deze aankondiging (circa 280.000 Prodware aandelen).
4. Prodware neemt ook de uitstaande schuld van 9,5 miljoen euro over van Qurius N.V. als vierde component van de transactieprijs.

Prodware heeft, in tegenstelling tot wat aanvankelijk was overeengekomen, alle aansprakelijkheden en garanties van deze en voorgaande transacties laten varen. Deze zijn nu geheel voor rekening van Prodware en kunnen niet meer op Qurius N.V. worden verhaald.

Het pakket Prodware-aandelen dat Qurius N.V. na uitvoering van stap 2 in portefeuille heeft (waarde: 2.360.000 euro) komt na aftrek van de liquidatiekosten van Qurius N.V. (begroot op ruim één miljoen euro) beschikbaar voor de aandeelhouders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Opnieuw worden de aandeelhouders van zeer negatieve informatie voorzien.
Waren de berichten in het begin van het jaar nog hoopgevend en licht positief; ineens kwam de omslag en kwam het aandeel in een vrije val terecht.Ook nu weer komt Prodware na inzage in de boeken terug op eerdere afspraken en blijft er na zeer zware onderhandelingen, waarbij de ceo mee verhuist (belangenverstrengeling?!!!), helemaal niets over voor de aandeelhouder. Schande en mismanagement!!

Als er nog Qurius-ontwikkelaars ergens willen werken (Den Bosch), laat maar weten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-15T10:48:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.