Hein Brockhoff vertrekt al na jaar bij Exact

Dit artikel delen:

Directeur Hein Brockhoff van Exact Benelux verlaat het bedrijf al weer na een jaar, bevestigt de beursgenoteerde softwareleverancier in Delft. Zijn vertrekt hangt volgens een woordvoerder samen met de organisatorische veranderingen die eind juli 2012 werden aangekondigd. Voordat hij in oktober 2011 overstapte naar Exact werkte Brockhoff 23 jaar voor eHRM-leverancier ADP.

Brockhoff is volgens Exact-woordvoerder Jelle Zuidema nog steeds aan de slag als directeur Benelux bij Exact. Een precieze vertrekdatum is nog niet bekend. Wel is het zeker dat Brockhoff zijn functie bij Exact zal neerleggen, bevestigt Zuidema.

Brockhoff zal niet aanwezig zijn bij het grote klantenevenement Exact Live 2012 dat de softwareleverancier op 31 oktober 2012 organiseert in Ahoy in Rotterdam. Het evenement moet zo'n vierduizend gebruikers en resellers van Exactsoftware samenbrengen. Het is voor het eerst dat de onderneming zo'n groot klantenevenement organiseert.

Exact maakte op 25 juli 2012 bekend te reorganiseren. Alle activiteiten worden ondergebracht in de drie bedrijfsonderdelen Cloud Solutions, Business Solutions en Specialized Solutions. De eerdere opdeling in Benelux en International wordt verlaten. Bij de reorganisatie gaan 150 banen verloren, wat overeen komt met 8 procent van het personeel.Vanaf 23 oktober wordt de nieuwe unit Business Solutions geleid door Marinus van der Laak.

CEO van het Jaar

Brockhoff was voor zijn benoeming bij Exact in oktober 2011 gedurende 23 jaar in dienst van salaris- en HR-dienstverlener ADP. De laatste elf jaar was hij daar algemeen directeur Nederland. Eerder was hij verantwoordelijk voor de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk en Australië. Hij volgde bij Exact Chris Jansen op, die in mei 2011 na een periode van zes maanden bij Exact vertrok.

Kort na zijn aantreden bij Exact werd Brockhoff door lezers van Computable verkozen tot CEO van het Jaar voor zijn werk als algemeen directeur bij ADP Nederland. Namens de jury die hem voor de award nomineerde omschreef jurylid Gilbert Silvius Brockhoff als 'stabiele factor in turbulente tijden. Hij is een belangrijke factor achter de gestage groei van ADP en is het bewijs dat een ceo ook langere tijd succesvol leiding kan geven aan een bedrijf'.

Erik van der Meijden

Brockhoff werd benoemd terwijl de zoektocht naar een nieuwe ceo voor Exact nog in volle gang was. Ten tijde van zijn aanstelling werkte Brockhoff samen met interim-ceo Max Timmer die de in maart 2011 opgestapte ceo Martijn Janmaat verving. De voormalige Getronics-topman Erik van der Meijden werd half februari door de raad van commissarissen aangewezen als nieuwe topman.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik zou gezien zijn kwalificaties Jan Timmer uit Breda aanstellen v/h Getronics Baan etc. Het is maar een tip en ik verwacht er veel van!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-23T11:56:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.