Qurius is vanaf nu een lege beurs-NV

Dit artikel delen:

De beursgenoteerde ict-dienstverlener Qurius in Zaltbommel is vanaf nu een vrijwel lege naamloze vennootschap. Dat blijkt uit de toelichting op de cijfers over het derde kwartaal 2012. Over dit kwartaal boekt Qurius een verlies van 0,6 miljoen euro. Daar bovenop komt een boekverlies van 6,6 miljoen euro op de verkoop van werkmaatschappijen aan de Franse branchegenoot Prodware. De beurs-nv wordt opgeheven, Qurius leeft voort als dochteronderneming van Prodware.

De lege beurs-nv Qurius bezit na de verkoop van alle activiteiten een bedrag van 2,36 miljoen euro aan Prodware-aandelen. Uit dit bedrag moeten de opheffingskosten van de NV worden betaald, die worden geschat op 1 miljoen euro. Uiteindelijk zal een bedrag van 1 miljoen euro overblijven voor de aandeelhouders van Qurius.

Over het derde kwartaal boekte Qurius een verlies van 0,6 miljoen euro. Het verlies bestaat uit kosten van de Qurius NV, waaronder salarissen en afvloeiingskosten van medewerkers. Een deel van de overige kosten is doorbelast aan de verkochte werkmaatschappijen. De verkoop zadelt de NV bovendien op met een boekverlies van 6,6 miljoen euro.

Qurius en Prodware tekenden op 14 oktober 2012 de verkoopovereenkomst van Qurius Nederland (inclusief QIPtree) en Qurius Tsjechië. De eerder afgesproken voorwaarden werden door Prodware op het laatste moment gewijzigd: Prodware-aandelen voor een bedrag van 3,5 miljoen euro, moesten worden overgedragen aan Qurius Nederland. Daarmee kwamen deze feitelijk weer terug bij Prodware. Daarmee komt de betaling voor deze onderdelen uit op 2,36 miljoen euro.

Afnemend vertrouwen

Als beursgenoteerde onderneming was Qurius verplicht zijn zwakke financiële situatie bekend te maken. Dat beperkte de speelruimte van het management, zegt de onderneming. 'Vooral Qurius Nederland leed aanzienlijk onder het afnemende vertrouwen onder klanten en medewerkers, terwijl concurrenten gebruik maakten van de kansen die deze onzekere periode bood', aldus de toelichting op de cijfers over het derde kwartaal.

Nu de transactie met Prodware is afgerond is de rust weergekeerd. Klanten hebben massaal het vertrouwen uitgesproken in Qurius als onderdeel van Prodware. Medewerkers zijn volgens het bedrijf opgelucht door het nieuwe perspectief. De ondernemingsraad van Qurius ondersteunt de overdracht van de werkmaatschappijen aan Prodware.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-26T10:13:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.