Kewill stelt Robert Farrell als nieuwe baas aan

Dit artikel delen:
Douane

Kewill, de Britse leverancier van softwaretoepassingen voor logistieke dienstverleners en verladers, heeft Robert (Bob) Farrell aangesteld als chief executive officer (ceo). Farrelll komt van Edgar Online, een xbrl-softwareleverancier die inmiddels in handen is van RR Donnelly & Sons. Hij krijgt als taak om Kewill internationaal verder te laten groeien. In Nederland is Kewill bekend van de overname in 2010 van Minihouse, de leverancier van douanesoftware uit Heerenveen.

Voor Edgar Online werkte Farrell als topman bij bpm-softwareleverancier Metastorm (gekocht door Open Text), als regiodirecteur van Mercator Software en operationeel directeur bij Leadingside. Ook heeft hij functies bekleed bij Computer Horizons, EF Hutton, American Express en Grumman Data Systems.

Kewill is eerder dit jaar gekocht door investeringsmaatschappij Francisco Partners. De nieuwe eigenaar heeft Farrell aangetrokken om internationaal sneller te groeien, autonoom en via overnames. De nieuwe ceo heeft veel ervaring op dit vlak, aldus de investeerder.

Oprichting

De naam Kewill is een samentrekking van de voornamen van de twee oprichters. Kevin Overstall en William Loeffen startten in 1972 met logistieke software. Vandaag de dag werken er wereldwijd ruim zeshonderd mensen bij het bedrijf. In de Benelux bedient het bedrijf klanten als Bakker Logistiek, C. van Heezik, Jan de Rijk Logistics, Visbeen & Zn. en Vos Logistics. Kewill heeft in Nederland vestigingen in Dordrecht, Almere en Heerenveen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-29T17:08:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.