Prodware hernoemt Qurius Spanje

De Spaanse dochteronderneming van de voorheen Nederlandse ict-dienstverlener Qurius wordt met ingang van februari 2013 hernoemt tot Prodware España. Dat vertelt algemeen directeur José María Sánchez van Qurius Spanje aan het Spaanse ict-vakblad Channelpartner.es. Zijn bedrijf sloot 2012 af met een omzet van dertien miljoen euro, een half miljoen minder dan verwacht.

Qurius Spanje was in 2011 goed voor een omzet van 11,8 miljoen euro. De verwachting voor 2013 is bijgesteld van zeventien naar vijftien miljoen euro, vertelt hoogste baas José María Sánchez. De belangrijkste aanleiding om de verwachtingen te temperen is de beperkte omzetgroei door bedrijfsovernames. Veel Dynamics-dienstverleners in Spanje staan op het punt van omvallen. Dat maakt het lastig goede overnamekandidaten te vinden, aldus Sánchez.

Duitsland en Groot-Brittannië

De Nederlandse ict-dienstverlener Qurius besloot half november 2011 zijn Spaanse dochteronderneming te verkopen aan de Franse branchegenoot Prodware. Tegelijk werd de vestiging in België overgedragen. Als tegenprestatie ontving Qurius drie miljoen euro. Dat geld werd gestoken in de vestigingen in Duitsland en Groot-Brittannië. Ook werd een deel van de schuld van het bedrijf afbetaald. Ten tijde van de verkoop werkten bij Qurius Spanje 116 mensen.

Eind juli 2012 bereikte Qurius overeenstemming over de verkoop van zijn overige activiteiten aan Prodware. Daarbij ging het om de vestigingen in Duitsland en Groot-Brittannië, Nederland en Tsjechië. Ook de IP-bv Qiptree werd overgedragen. Vlak voor de overdracht besloot Prodware zijn bod van 18,5 miljoen euro (waarvan zeven miljoen euro in aandelen) op Qurius ingrijpend te verlagen. Het in grote financiële nood verkerende Qurius kon zich geen uitstel meer veroorloven en ging uiteindelijk akkoord.

Naam

Sinds 20 december 2012 maken de laatste Qurius-dochters officieel onderdeel uit Prodware. Zij hielden tot nu toe alle de naam Qurius.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-08T09:09:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.