Herke ICT levert Giesbers Dynamics-platform

Dit artikel delen:

Herke Dekker (links), algemeen directeur Herke ICT Group, en Harrie Heijmans (rechts), algemeen directeur Giesbers Bouw Wijchen, ondertekenen het contract.

De Alkmaarse Herke ICT Group levert aan Giesbers Bouw Wijchen zijn Bouwvision-platform, gebaseerd op Microsoft Dynamics. Het bouwbedrijf draait nu nog op een systeem van Kraan in combinatie met een aantal losse applicaties. Deze opzet wil Giesbers Bouw vervangen door een geïntegreerd standaardplatform waarmee het sneller en efficiënter wil gaan werken. Daarnaast levert Herke ICT een nieuwe ict-infrastructuuroplossing en een telefonie- en communicatieplatform op basis van Microsoft Lync.

Het contact tussen bouwautomatiseerder Herke ICT en Giesbers Bouw Wijchen kwam tot stand via een selectietraject, begeleid door Balance 4 Business, dat in maart 2012 werd opgestart. Het bouwbedrijf oriënteerde zich met B4B op een aantal oplossingen om zijn huidige informatiesysteem te vervangen. Uiteindelijk koos Giesbers voor de oplossing van Herke ICT.

Het eerst deeltraject dat nu wordt gestart is het voorzien van 75 gebruikers met BouwVision xRM (Dynamics CRM aangevuld met eigen modules) in combinatie met een mobiele oplossing en de rapportagetool Jetreports. Door het nieuwe BouwVision-platform en in het bijzonder met xRM verwacht Giesbers Bouw zijn relatiemanagement, acquisitie en documentmanagement op een hoger niveau te kunnen tillen. Zodra dit deel live is zullen ook de andere onderdelen van het Bouwvision-platform volgen.

Nieuwe ict-infrastructuur

Giesbers Bouw heeft daarnaast gekozen voor een nieuwe serveroplossing op basis van een clusteromgeving met Windows Server 2012 Hyper-V Virtualisatie. Ook zullen alle werkplekken worden geüpdate en worden voorzien van Microsoft Windows 8 en Office 2013. Herke ICT Group zal deze omgeving 24x7 monitoren en beheren op afstand. Om de communicatie met de eigen medewerkers over de diversen vestigingen en externe partijen te verbeteren kiest Giesbers Bouw daarbij voor een Microsoft Lync 2013-oplossing.

Herke ICT

Herke ICT Group levert ict-diensten aan het midden- en kleinbedrijf en de grootzakelijke markt. De belangrijkste markt is de bouwwereld, waarvoor het Alkmaarse bedrijf sinds een paar jaar het Bouwvision-pakket aanbiedt. Dit geïntegreerde platform ondersteunt op basis van Microsoft Dynamics software (Microsoft Dynamics NAV en Microsoft Dynamics CRM) alle bouwprocessen en verbindt deze met elkaar. Naast deze order van Giesbers Bouw Wijchen haalde Herke ICT eerder soortgelijke opdrachten binnen bij Thunnissen Groep (tweehonderd medewerkers) en Coen Hagedoorn Bouwgroep ( vijfhonderd medewerkers).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-03-04T09:22:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.