Prodware sluit Qurius Inspirience Center

De Franse ict-dienstverlener Prodware Nederland sluit het Qurius Inspirience Center langs de A2 in Zaltbommel per 25 maart 2013 voor niet-Prodware gasten. De ruimte zal voortaan alleen door het eigen personeel en Prodware-klanten worden gebruikt. ‘Het is met bloedend hart dat wij dit besluit hebben moeten nemen’, zegt woordvoerder Albert Holtzappel.

Ict-dienstverlener Prodware sluit het Qurius Inspirience Center wegens ruimtegebrek, legt woordvoerder Holtzappel uit. ‘De tweede etage is binnenkort verhuurd, de eerste etage is net te klein om alle mensen te herbergen en ook nog te vergaderen. Dus is het besluit genomen het Inspirience Center te sluiten voor externe gasten.’ De sluiting gaat niet gepaard met ontslagen. ‘De gastvrouwen blijven bij ons in dienst.’

Op de tweede verdieping van het Qurius-kantoor in Zaltbommel waren de beurs-nv, de marketeers en de helpdesk gevestigd. Ook waren er een aantal vergaderzalen. De beurs-nv wordt op dit moment ontmanteld, de marketeers en helpdesk verhuizen naar de eerste etage, legt Holtzappel uit. De tweede etage wordt per eind april betrokken door medewerkers van het bedrijf Cyclomedia, gespecialiseerd in het maken van 360-gradenbeeldopnamen van wegen en steden.

‘Het Inspirience Center is zeer succesvol geweest, het was echt een visitekaartje voor Qurius’, zegt Holtzappel. De ruimte kende een grote schare vaste gebruikers, onder wie medewerkers van zorginstelling MEE en het trainingsbureau Bob de Ronde. Ook is er een balie met Apple-producten die bezoekers konden uitproberen. ‘De ruimte van het iCenter wordt ingericht als demonstratieruimte van wat Prodware allemaal doet. Je kunt daar als relatie van Prodware zien welke diensten en producten we allemaal leveren en vooral hoe die in elkaar grijpen’, vertelt Holtzappel.

Naamswijziging

De sluiting van het Inspirience Center valt samen met de officiële naamsverandering van Qurius Nederland in Prodware Nederland. De marketinguitingen aan de muren van de ruimte worden ook vervangen door Prodware-posters. Qurius heeft verder vestigingen in Veenendaal, Rijswijk, Deventer en Joure. Bij de laatste twee vestigingen gaat het om satellietkantoren.

Directeur Paul Hassels Mönning van het vernieuwende business-to-business marketingbedrijf DutchmarQ maakte regelmatig gebruik van het Inspirience Center. Hij schrijft op Twitter: ‘Erg zonde dat het @QuriusNL Inspirence Center per 25 maart deuren sluit voor externe niet-Prodware gasten. En dank voor gastvrijheid!’ Hij vertelt dat hij in Inspirience Center regelmatig afsprak met een zakenpartner uit Breda. ‘Je komt letterlijk elkaar tegemoet. We hebben er zeer plezierige meetings gehad. Hopelijk strekt dit anderen tot voorbeeld een vergelijkbare plek langs de A2 op te zetten.’

Qurius Inspirience Center

Lees meer over het Qurius Inspirience Center in het bericht over de opening op 15 september 2010 en het interview met Leen Zevenbergen over de toekomst van Qurius.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-03-07T11:58:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.