SLTN zet Exadata X3 in als PoC-systeem

Ict-dienstverlener SLTN in Almere heeft als eerste Orcale-partner in Nederland een Exadata X3-2 Database Machine aangeschaft. SLTN zal het systeem inzetten als een zogeheten proof of concept-opstelling in Datacenter Brabant in Waalwijk. Klanten kunnen ook direct gebruikmaken van het platform.

De Oracle Exadata X3 Database Machine is een zogeheten engineered system dat tot honderden terabytes aan gecomprimeerde gebruikersgegevens in flash- en ram-geheugen kan opslaan. Hiermee is de overhead van het lezen en schrijven naar langzame disks verleden tijd. Dit maakt het systeem geschikt voor het versnellen van bedrijfsprocessen.

SLTN is gespecialiseerd in consultancy, implementatie- en migratievraagstukken en het beheren van complexe infrastructuren. SLTN is met ruim honderd medewerkers actief op het gebied van consolidatie, virtualisatie en ontwerpen van infrastructuren voor onder meer het nieuwe werken en het beheer daarvan. Ook biedt de dienstverlener clouddiensten aan vanuit zijn onlangs geopende Datacenter Brabant.

Door de overeenkomst tussen Oracle en SLTN kunnen klanten die interesse hebben in een Exadata X3-systeem samen met SLTN een proof of concept opzetten. Organisaties bouwen hiermee een business case en onderbouwen de investeringen wanneer de oude situatie met de nieuwe wordt vergeleken.

Tegenprestatie

Of en in welke mate Oracle meebetaalt aan het systeem bij SLTN, wil de ict-leverancier niet aangeven. ‘Financiële details worden niet vrijgegeven’, zegt woordvoerder Ria Lagerweij. De tegenprestatie die SLTN levert is een investering in kennis van- en ervaring met de functionaliteit, configuratie en implementatie van het Exadata-platform.

Klanten die op basis van hun ervaringen met de Exadata-machine bij SLTN beslissen om te investeren in eigen unit kunnen kiezen voor een implementatie in hun eigen datacenter, een datacenter van een derde partij of kunnen gebruik maken van Datacenter Brabant.

PoC-systemen

Al eerder sloot Oracle overeenkomsten voor PoC-systemen met andere zakenpartners. Zo beschikken VX Company en Atos over een PoC-systeem voor Exadata X2, heeft HotItem in Amsterdam een PoC voor Exalytics en Qualogy in Rijswijk een voor Exalogic.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-04-02T17:26:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.