Nieuwkoop kiest systeem burgerzaken Pinkroccade

Dit artikel delen:

Han Knooren, algemeen directeur Pinkroccade LG (links), en Piet Melzer, wethouder van de gemeente Nieuwkoop, ondertekenen de samenwerkingovereenkomst.

De gemeente Nieuwkoop en Pinkroccade Local Government (LG), it--dienstverlener voor de gemeentemarkt, werken gezamenlijk aan een nieuwe burgerzakenoplossing. De gemeente levert praktische kennis rond burgerzakenprocessen, zoals het aanvragen van een reisdocument en het aangeven van een geboorte of een overlijden. PinkRoccade zet deze kennis in bij het opleveren van een nieuwe ict-oplossing. Bovendien treedt Nieuwkoop op als kwartiermaker-gemeente van Pinkroccade, waarbij het haar ervaringen met het project deelt met gemeenten in de regio.

De nieuw te ontwikkelen burgerzakenoplossing is gebaseerd op de recente technologische ontwikkelingen, zoals software as a service (SaaS), cloud computing, en open source-componenten. De gemeente Nieuwkoop en Pinkroccade verwachten dat door de publiek-private samenwerking het nieuwe systeem naadloos zal aansluiten aan op de klantprocessen.

Kwartiermaker

Het Zuid-Hollandse Nieuwkoop is een van de vijfentwintig kwartiermakers-gemeenten van Pinkroccade. Deze gemeenten spelen samen een voortrekkersrol in het mGBA-programma (modernisering Gemeentelijke Basisadministratie) van de rijksoverheid. Doel is om de kwaliteit van de gemeentelijke gegevens te verbeteren. Dit moet uiteindelijk leiden tot een betere dienstverlening aan burgers.

'Burgerzaken is strategisch gezien zeer belangrijk voor PinkRoccade Local Government. We streven dan ook voortdurend naar innovatie op dit gebied', zegt Han Knooren, algemeen directeur van Pinkroccade Local Government. 'Door nauw samen te werken met kwartiermakers-gemeenten als Nieuwkoop, ontwikkelen we een betere, efficiëntere oplossing die past bij de moderne dienstverlening van gemeenten vandaag de dag.'

Andere gemeenten

Eind maart meldde Pinkroccade LG dat de gemeenten Groningen en Ten Boer de iBurgerzaken-oplossing van het bedrijf hebben geselecteerd. Eeder die maand bleken Asten, Horst aan de Maas, Kerkrade en Someren ook al voor de burgerzakenoplossing van PinkRoccade Local Government te hebben gekozen. De vier Zuid-Nederlandse gemeenten nemen ook deel aan het kwartiermakersproject mGBA.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-04-03T11:06:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.