Qurius wil nieuwe aandelen uitgeven

Euro

Investeringsmaatschappij Value8 wil de lege beurs-nv Qurius de mogelijkheid geven om nieuwe aandelen uit te geven. Een voorstel hiertoe wordt op 23 mei 2013 voorgelegd aan de aandeelhouders van Qurius. Het bedrijf zou het recht krijgen om het aandelen kapitaal met vijftig procent te vergroten.

De huidige aandeelhouders leveren hierbij ook het voorkeursrecht in. Nieuw uitgegeven aandelen hoeven daardoor niet eerst aan bestaande aandeelhouders te worden aangeboden. Tegelijk buigen de aandeelhouders zich over een voorstel het maatschappelijk kapitaal van de onderneming terug te brengen van zestig naar 2,5 miljoen euro. De nominale waarde van de aandelen wordt verhoogd van 0,12 euro naar twee euro.

Al deze maatregelen zijn erop gericht om de beurs-nv geschikter te maken als vehikel voor een bedrijf om een beursnotering te kopen. Aandeelhouder Value8 is gespecialiseerd in het via een dergelijke constructie naar de beurs brengen van bedrijven.

Lege huls

Qurius is sinds de overdracht van alle ict-activiteiten aan de nieuwe eigenaar Prodware feitelijk een lege huls. De nv bezit slechts een pakket aandelen in de Franse ict-dienstverlener waaraan de activiteiten zijn verkocht. Per 24 april 2013 treedt een nieuwe ceo aan, eveneens op voordracht van Value8.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-04-18T09:10:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.