Dassault lijft MOM-softwareleverancier Apriso in

Dit artikel delen:
Handen schudden

Dassault Systèmes, de Franse leverancier van 3D-en product lifecycle management (plm)-software, wil Apriso overnemen voor zo'n 205 miljoen dollar. Dit Californische bedrijf verkoopt software waarbij de hele productieketen van begin tot eind in kaart kan worden gebracht. Daarna kunnen fabrikanten bepalen of bepaalde processen efficiënter zijn uit te voeren. Volgens Dassault is er een groeiende vraag naar software voor 'manufacturing operations management' (MOM). Wereldwijd worden productieprocessen in veel fabrieken nog met legacy softwaresystemen beheerd.

De transactie wordt naar verwachting in juli 2013 afgerond, na goedkeuring van de antitrustautoriteiten. Apriso is de vierde overname van Dassault Systèmes in korte tijd. Het Franse softwareconcern nam in mei Archividéo (3D-modelleringsoftware) en FE-Design (ontwerpoptimalisatie) over en kocht begin juni Simpoe (spuitsimulatiesoftware).

Voor Dassault betekent de software voor productiemanagement van Apriso een verrijking van zijn zogeheten 3DExperience-platform. Dit platform biedt diverse mogelijkheden voor het managen van alle productiefaciliteiten, aan de hand van de plm-, cad/cam- en simulatie-oplossingen die Dassault in huis heeft.  

Nieuwe markten

De producten van Apriso wil Dassault inzetten op de voor het Franse bedrijf nieuwe markten, zoals consumentenproducten, de verpakkingsindustrie, de high-tech sector en de chemie. Ook wil het er zijn softwareaanbod in bestaande markten mee uitbreiden, zoals transport en mobiliteit, defensie, lucht- en ruimtevaart en de machine- en apparatenbouw.

De oplossingen van Apriso worden door diverse bekende producenten toegepast, waaronder Alstom, British American Tobacco, Bombardier, General Motors, Hitachi, Lockheed Martin, L’Oreal, Philip Morris en Volvo. De software synchroniseert bij fabrikanten hun wereldwijde productienetwerken, om actueel inzicht en controle te krijgen in en over de eigen productieprocessen en die van toeleveranciers. Apriso zal worden geïntegreerd in het Delmia-portfolio van Dassault en de virtual reality-functionaliteit van het 3Dexperience-platform.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-11T10:56:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.