Dassault Systèmes neemt Archividéo over

Overname

Leverancier van 3D-software Dassault Systèmes is druk aan het overnamefront en doet opnieuw een aankoop. Dit keer heeft het de Franse leverancier van 3D-modelleringsoftware Archividéo overgenomen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het creëren en beheren van 3D-visualisaties voor stedenbouwkundige planning en gebiedsontwikkeling. Dassault Systèmes voegt Archividéo net als het eerder deze week overgenomen FE-Design toe aan zijn 3Dexperience-platform.

Door de integratie van Archividéo-technologie in het 3Dexperience-platform kunnen klanten in elk land in 3D ‘what-if’-scenario's analyseren, om te zien hoe ontwikkelingsplannen in de bouw-, energie- en transportsector in de bestaande omgeving passen. Deze vorm van 3D city modeling combineert op nauwkeurige en consistente wijze informatie uit zowel open als gesloten bronnen, om tot een integraal omgevingsmodel te komen. Dankzij de heuristische technologie, geo-fotografische modelleerfuncties en procedurele methodieken van Archividéo zijn snel complexe omgevingsmodellen te creëren, met veel details en grote overeenkomst met de echte wereld.

Complexe stedelijke uitdagingen

‘Dit is voor ons bedrijf een belangrijke acquisitie’, zegt Dassault-ceo Bernard Charlès. ‘Voor de volgende fase richting duurzame langetermijnplanning is het nodig dat steden, industriegebieden en landen levensecht te visualiseren zijn in 3D-werelden. Dan kunnen wij beter invulling geven aan de doelstelling om producten te harmoniseren met hun omgeving en gebruikers. Deze acquisitie versterkt ons 3Dexperience Innovation Lab, om onder andere landen als China te kunnen helpen oplossingen te ontwikkelen voor complexe stedelijke uitdagingen en de levenskwaliteit voor hun inwoners te verhogen.’

Archividéo heeft ruim 250 klanten, bestaande uit gemeenten en regionale overheden, een aantal nutsbedrijven en ingenieursbureaus. Door toevoeging van Dassault Systèmes-technologie krijgen de Archividéo-klanten uitgebreidere mogelijkheden voor het simuleren en modelleren van steden en gebiedsontwikkelingsprojecten. Inclusief de analyse van toekomstige impacts, toegang tot informatie en de samenwerking tussen alle partijen in een stad en zijn inwoners.

FE-Design

Eergisteren werd ook al bekend dat Dassault Systèmes het Duitse FE-Design heeft overgenomen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het optimaliseren van ontwerpen aan het begin van de productontwikkeling. Met FE-Design versterkt Dassault Systèmes het Simulia-portfolio, dat ook onderdeel is van het 3Dexperience-platform. FE-Design heeft ruim tweehonderd wereldwijd opererende bedrijven als klant, waaronder General Motors, BMW en Siemens.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Digital Transformation

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-16T11:37:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.