Aareon neemt de ERP-leverancier Incit over

Dit artikel delen:
Handen schudden

De Duitse automatiseerder Aareon AG neemt Incit AB uit het Zweedse Götenborg over. Beide partijen zijn actief als leverancier van bedrijfssoftware voor de vastgoedmarkt. In Nederland is Incit op kleine schaal actief met Xpand, enterprise resource planning (erp)-software voor woningcorporaties. Aareon is in Nederland op deze markt actief via SG Automatisering, een van de grootste leveranciers van bedrijfssoftware voor woningcorporaties.

Incit AB is met name actief met erp-software voor vastgoedbeheer in Scandinavië.  Met de overname breidt Aareon, onderdeel van de Aareal Bank Group, zijn internationale handel uit naar de Scandinavische markt. De erp-oplossingen van Incit zijn gebaseerd op Microsoft-technologieën, zoals de meeste oplossingen van de Aareon-Group.   

Incit

Incit heette voorheen Repab (Rolf Eriksson Produktionsplanering AB), dat in 1966 door Rolf Eriksson en Ingvar Håkman werd opgericht. Begonnen als adviesbureau voor gebouw- en vastgoedbeheer stapte het halverwege de jaren 1970 in de automatisering. Het bedrijf werd in 2006 op de Nederlandse woningbouwmarkt actief en haalde de studentencorporatie SLS Wonen (nu: Duwo) uit Leiden als klant binnen. Daarna volgde nog De Groene Waarden uit Goorsel, maar een echte doorbraak bleef  uit.

In 2010 werd de eigen verkooporganisatie in Nederland opgeheven en de verkooprechten van de software overgedragen aan Unified Solutions. Eind 2011 stopte dit bedrijf ermee en gaf de rechten terug aan Incit die de Nederlandse klanten voortaan rechtstreeks vanuit Zweden ondersteunt.

Aareon en SG

Aareon uit Mainz is op de Nederlandse markt actief sinds de overname van SG Automatisering uit Emmen in 2010. SG is na NCCW de grootste woningcorporatie-automatiseerder van Nederland.  De oplossingen van Aareon worden gebruikt door zo'n vijftigduizend gebruikers in Europa om circa 9,5 miljoen verhuurlocaties te beheren. Aareon heeft negentien locaties (waarvan negen in Duitsland) en is werkzaam in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Er zijn meer dan elfhonderd werknemers actief binnen de adviseringstak en die van de softwaresystemen, waarvan meer dan een derde buiten Duitsland. In 2012 realiseerde Aareon een omzet van 165,2 miljoen euro geboekt en een brutowinst van 26,2 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-08T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.