Uitlatenfabrikant Bosal verkiest Infor boven SAP

Dit artikel delen:

Bosal, de Nederlands/Belgische toeleverancier voor de autoindustrie, laat zijn nieuwe wereldwijde bedrijfsmodel ondersteunen met Infor LN Automotive. Het bedrijf had ook SAP op de radar staan als nieuw systeem voor enterprise resource planning (erp), maar koos uiteindelijk voor de Amerikaanse leverancier van bedrijfssoftware. Die heeft met Infor LM Automotive een speciale erp-oplossing voor de autoindustrie in huis. Bosal had begin 2000 nog een erp-omgeving met JD Edwards (Oracle) ingericht.

Bosal werkt nu nog met verschillende legacysystemen op AS/400, waaronder een grote JD Edwards-omgeving.  Een woordvoerster kon niet aangeven welke systemen het bedrijf de komende tijd wil vervangen.

De fabrikant wil alle bedrijfsprocessen in het nieuwe 'global operating model' standaardiseren op één systeem. Dat moet meer efficiëntie en inzicht bieden en de kosten verlagen. De fabrikant implementeert naast LN Automotive ook Infor ION (Intelligent Open Network) voor een betere interoperabiliteit, Infor Automotive Exchange, Infor Supplier Exchange en Infor EAM (Enterprise Asset Management). Bosal koos de Infor-suite vanwege de functionaliteiten die zijn afgestemd op de automobielindustrie.

Bosal

Bosal is een producent van uitlaatsystemen voor personenauto’s, vrachtwagens en industriële toepassingen. Ook produceert het katalysatoren, trekhaken en fietsdragers (Twinny Load), dakdragers en imperials, windvangers, krikken en boordgereedschapsets, buizen, voertuigcabines, irrigatiesystemen en warmtewisselaars. Onder de klanten behoren veel autofabrikanten en industriële conglomeraten.

De fabrikant is in 1923 opgericht in Alkmaar, maar heeft zijn hoofdkantoor in Lummen staan. Bij Bosal (omzet circa achthonderd miljoen euro) werken 5500 mensen in 34 fabrieken, het telt vijf onderzoek- & ontwikkelcentra en achttien distributiecentra over de hele wereld. In Nederland staat een fabriek in Vianen; in Schiedam en Hengelo zijn twee distributiecentra.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-23T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.