Dassault koopt Safe om duurzaamheidsanalyses

Overname

Dassault Systèmes, de Franse leverancier van 3D-en product lifecycle management (plm)-software, heeft voor een onbekend bedrag Safe Technology overgenomen. Dit in het Engelse Sheffield gevestigde bedrijf is gespecialiseerd in vermoeiingsanalyses om de levensduur van producten te voorspellen. Via deze acquisitie kan Dassault Systèmes zijn 3Dexperience-platform en de Simulia-simulatiesoftware verrijken met duurzaamheidsanalyses.

‘Consumenten willen een goed gemaakt product dat ook duurzaam is’, zegt Bernard Charlès, president en ceo van Dassault Systèmes. ‘Duurzaamheid versterkt tevens de emotionele betrokkenheid van gebruikers bij een merk. Het 3Dexperience-platform is er volledig op gericht om bedrijven te helpen hun merkloyaliteit voor de aangeboden producten op te bouwen en te versterken. Daarom past Safe Technology zo goed bij Dassault Systèmes. De inzet van geavanceerde vermoeidheids- en duurzaamheidsoplossingen zijn tegenwoordig een essentieel onderdeel van het productontwerpproces. Safe Technology verrijkt onze Simulia-simulatiesoftware met de mogelijkheid om snel en nauwkeurig de productlevensduur te analyseren en te voorspellen.’

‘Safe Technology werkt al meer dan vijftien jaar samen met Dassault Systèmes en de Simulia-applicaties’, zegt John Draper, oprichter en ceo van Safe Technology. ‘Dassault Systèmes heeft toegezegd fe-safe als belangrijke vermoeidheidstechnologie verder te blijven ontwikkelen en te leveren als een open oplossing die de leidende Finite Element Analysis-systemen ondersteunt. Het versnellen van de productontwikkeling, de integratie van vermoeidheidsoplossingen in softwaretools voor ontwerpers en de hoge kwaliteit van de wereldwijde support, zijn daarbij van belang.’

Vijfde overname van 2013

Safe Technology is niet de eerste overname die Dassault Systèmes in 2013 doet, het is de vijfde overname in korte tijd. Het Franse softwareconcern nam in mei Archividéo (3D-modelleringsoftware) en FE-Design (ontwerpoptimalisatie) over en kocht in juni Simpoe (spuitsimulatiesoftware) en Apriso (productieketensoftware).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dassault is toch rocket science?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-26T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.