Readsoft zet facturen Enexis in SAP

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Readsoft uit Amersfoort heeft een opdracht binnengesleept bij beheerder van energienetwerken, Enexis. De ict-dienstverlener koppelt de facturen van de netbeheerder rechtstreeks aan het erp-systeem van SAP. Ook de facturen van dochteronderneming Fudura worden volledig elektronisch verwerkt.

De netbeheerder koos Readsoft uit vier softwareleveranciers die mededen aan de aanbesteding. De namen van de leveranciers die afvielen zijn niet bekendgemaakt.

Op termijn moet ook de verwerking van xml-facturen rechtstreeks worden verwerkt in het erp-systeem. De netbeheerder gaat zijn medewerkers eerst vertrouwt maken met de nieuwe processen en voert daarna de nieuwe bedrijfsprocessen stap voor stap door. ReadSoft helpt bij dat traject.

Enexis verwerkte de inkomende facturen, jaarlijks meer dan honderdvijftigduizend, al digitaal, maar in diverse processtappen moesten nog handmatig gegevens gecontroleerd en ingevoerd worden. 'Het jaarlijks toenemend aantal facturen leidde ertoe dat onze zelfontworpen workflow steeds moeilijker te doorgronden was', zegt Ralf Hermans, manager planning, reporting & accounting bij Enexis.

2,6 miljoen klanten

Enexis brengt gas en elektriciteit van energieleveranciers in de woningen en bedrijven van in totaal 2,6 miljoen klanten in het noorden, oosten en zuiden van Nederland.

Readsoft is een van oorsprong Zweeds ict-bedrijf dat is opgericht in 1991. Het ontwikkelt software voor documentautomatisering en procesoptimalisering, inclusief document- en data-capture, integratie met erp-systemen en de daaruit volgende processen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-14T14:31:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.