Constellation koopt NedGraphics van NedSense

Dit artikel delen:

Softwaremaker NedSense verkoopt zijn dochteronderneming NedGraphics voor 7,5 miljoen euro aan het Canadese Constellation Software. De NedSense-divisie voor ontwerp- en planningssoftware voor de textiel- en modebranche wordt afgestoten omdat de moedermaatschappij zich voornamelijk wil richten op 3D-ontwerpsoftware voor consumenten. De overname moet nog door de aandeelhouders worden goedgekeurd.

Constellation Software betaalt de overname in twee delen. De eerste van 5,5 miljoen euro wordt direct bij afronding van de overeenkomst overgemaakt. De resterende twee miljoen euro volgt na een periode van honderdtwintig dagen, als zich geen onverwachte tegenvallers voordoen.

Als gevolg van de overname treden de tachtig medewerkers van NedGraphics in dienst bij Constellation. NedGraphics levert ontwerpsoftware en planningssoftware voor modehuizen, vloerfabrikanten en interieurontwerpers. Het gaat om b2b-oplossingen. Volgens de leverancier maken wereldwijd ruim 3500 klanten gebruik van de software.

NedSense kiest er na een strategische herijking voor om in te zetten op de doorontwikkeling van 3D-ontwerpsoftware Loft. Die is met name gericht op de klanten van grote meubelconcerns zoals Ikea. Klanten van meubel- en interieurzaken kunnen met de software eenvoudig 3D-animaties maken, ruimtes inrichten, meubels aanschaffen en die informatie delen via social media.

Bovendien zou het bedrijf volgens het persbureau ANP de overnamesom goed kunnen gebruiken voor de aflossing van een schuld.

NedSense staakte in 2013 ook de activiteiten van dochteronderneming Dynamics Perspective. Die divisie richtte zich op de geïntegreerde erp- en product lifecycle management-oplossingen.

Niet NedGraphics bv

De overname die 25 augustus 2014 bekend is gemaakt omvat het bedrijf NedGraphics dat onderdeel is van NedSense enterprises nv.

Het gaat hier dus niet om NedGraphics bv. Die maker van software voor ontwerp- en geografische informatiesystemen (cad en gis) voor de publieke-, grond-, weg-, water- en bouwsector is in 2007 door NedSense verkocht aan de Cadac Groep. 

Het Canadese Constellation Software baarde eind 2013 opzien door softwareleverancier Total Specific Solutions (TSS) voor 240 miljoen euro over te nemen. De bedrijven die onderdeel uitmaken van de TSS-groep zijn: Everest, Blueriq, KZA, PharmaPartners, PinkRoccade Local Government, PinkRoccade Healthcare en Yonder. Of het te verwerven nieuwe onderdeel NedGraphics ook deel gaat uitmaken van de TSS-groep of als apart bedrijf blijft opereren in Nederland is nog niet duidelijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-25T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.