Euroports Belgium kiest inkoopplatform Esize

Dit artikel delen:

Euroports Belgium, de Belgische tak van een van de belangrijkste terminaluitbaters van Europa, heeft de overstap gemaakt naar het bedrijfsbrede platform van Esize om de inkoopprocessen te automatiseren. De terminaluitbater verwacht via deze totaaloplossing een beter overzicht van en een steviger grip te krijgen op de inkoopuitgaven. Het platform van Esize wordt ook direct gekoppeld aan het financiële betalingssysteem. Esize uit Weesp opende kortgeleden nog een nieuw kantoor in Antwerpen om de groei op de Belgische markt te ondersteunen.

Euroports is met jaarlijks 45,8 miljoen ton verwerkte goederen een van de grootste terminaluitbaters van Europa. Het bedrijf beheert 22 haventerminals in Europa en 2 in China. De Belgische tak van de groep is Euroports Belgium, met terminals en kantoren in Antwerpen, Gent, Luik en Charleroi. Deze tak had behoefte aan betere inkoopsoftware. Tot voor kort verliepen de inkopen gefragmenteerd zonder dat er op centraal niveau een duidelijk overzicht bestond wie wat bij welke leverancier had gekocht.

Met Esize beschikt Euroports Belgium over een inkoopsysteem dat onder andere de mogelijkheid biedt tot catalogus-gebaseerde inkoop. De inkopen voor de organisatie worden hiermee decentraal uitgevoerd, maar centraal gestuurd. Medewerkers hebben vanaf hun eigen terminal toegang tot de online tool en kunnen direct hun bestellingen plaatsen vanuit catalogi, die vervolgens rechtstreeks worden doorgezet naar de diverse centraal geselecteerde leveranciers. Uiteindelijk is het doel dat alle ingekochte diensten en goederen van Euroports Belgium via het platform gaan lopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-28T16:07:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.