Keylane neemt Zweeds Mantacore over

Dit artikel delen:

Softwareleverancier voor verzekeraars en de pensioenfondsen Keylane neemt het Zweedse Mantacore over. Dat bedrijf uit Stockholm levert software voor schadeverzekeraars. Mantacore richt zich voornamelijk op de ontwikkeling, marketing en implementatie van polis- en schademanagementsysteem FlexSure.

Het in 1993 opgerichte Mantacore levert software aan klanten in Finland, Noorwegen en Zweden. Ronald Kasteel, die binnen Keylane verantwoordelijk is voor strategie en overnames, licht toe dat de overname een belangrijke stap is om voet aan de grond te krijgen in Noord-Europa. Keylane heeft tot doel om binnen Europa een belangrijke leverancier te worden op de markt voor verzekeraars en pensioenfondsen.

Keylane nam eerder Leanapps uit Naarden over. Keylane-dochter Actuera, maker van software voor pensioenfondsen, verzekeraars en uitvoerders lijfde in mei 2014 branchegenoot Artena in.

Europese ambities

In mei 2014 bundelden de softwarebedrijven Actuera en Quinity hun krachten onder de naam Keylane. Samen moeten de bedrijven hun Europese groeiambitie waarmaken. Keylane wil een speler van formaat worden op de Europese markt voor standaardsoftware voor verzekeraars en pensioenfondsen. De bedrijven blijven op de Nederlandse markt onder hun eigen naam actief.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-11-26T09:27:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.