VCD vernieuwt ERP-omgeving Diakonessenhuis

Dit artikel delen:

Diakonessenhuis Utrecht (foto: Antoine.01/Wikipedia)

Het Diakonessenhuis uit Utrecht heeft gekozen voor een nieuwe oplossing voor enterprise resource planning (erp): Vidaví van de Groningse automatiseerder VCD IT Groep. Het ziekenhuis gebruikt nu nog de pakketten Fimacs voor het financiële proces en Rimses voor het inkoop/logistieke proces van het Belgische RealDolmen. Het nieuwe systeem Vidaví is een geïntegreerd pakket met functionaliteit op het gebied van inkoop, logistiek, financiën, projecten, klantrelatiebeheer en personeelszaken. Deze laatste module neemt het Utrechtse ziekenhuis vooralsnog niet af.

Volgens Flip Cornelisse, directeur Facilitair Bedrijf Diakonessenhuis, is tijdens het selectietraject de VCD IT Groep als beste partij naar voren is gekomen, mede vanwege de zorgspecifieke functionaliteiten van Vidaví. In zijn ogen is het een groot voordeel dat Vidaví een standaard applicatie betreft en geen maatwerktraject is waardoor de risico’s beperkter zouden zijn.

Peter de Vries, productmanager Vidaví, stelt dat veel ziekenhuizen nog voor verschillende informatiebehoeften verschillende pakketten gebruiken die dan aan elkaar gekoppeld worden. 'Vidaví is daarentegen een geïntegreerde oplossing; ofwel alle informatie zit in één database. Dit pakket is rijk aan functionaliteiten die bijdragen aan een efficiëntere bedrijfsvoering en kostenbesparingen.'

De Vries zegt dat het pakket overweg kan met elk ziekenhuisinformatiesysteem dat in Nederland in gebruik is. 'Vidaví beschikt bijvoorbeeld over een eigen HL7-interface. We verwachten dat het Diakonessenhuis Utrecht rond het derde kwartaal van 2015 Vidaví in gebruik zal hebben. Net als veel andere ziekenhuizen kiest de instelling voor een gefaseerde aanpak van de modules.'

Elfde klant

Het Diakonessenhuis Utrecht blijft voorlopig nog wel gebruik maken van het huidige personeelszakensysteem van Raet. Dit om het project behapbaar te houden en omdat er geen prioriteit is gegeven aan de vernieuwing van deze module, aldus De Vries.

Het Diakonessenhuis (170 jaar) is een algemeen ziekenhuis met ruim 2500 medewerkers, onder wie 185 medisch specialisten, en drie locaties in de regio Utrecht (Utrecht, Zeist en Doorn). Jaarlijks bezoeken zo’n 400.000 mensen de poliklinieken, worden circa 25.000 patiënten opgenomen en vinden er ruim 32.000 dagbehandelingen plaats.

VCD bracht Vidaví in maart 2012 op de markt. Het Diakonessenhuis is inmiddels de elfde klant voor  dit pakket. Andere klanten zijn onder meer het Ikazia Ziekenhuis, Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) en Diaconessenhuis Leiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-12-15T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.