Carglass digitaliseert planning en werkbonnen

Dit artikel delen:

Autoruit-reparateur Carglass digitaliseert zijn serviceplanning en werkbonnen met de planningsoplossing van Ortec en Sigmax. Deze zogeheten Field Service Suite is een gezamenlijke oplossing voor bedrijven en instellingen die met mensen in de buitendienst werken. Bij Carglass zorgen vanuit 58 vestigingen en een mobiele dienst zo'n 350 monteurs voor reparaties en vervanging van autoruiten. Voorheen plande elk filiaal handmatig opdrachten in; nu werkt het reparatiebedrijf met zes plancentra waarbij met de software steeds een dag vooruit wordt ingepland.

De planners bij Carglass voeren in het Field Service Suite-plansysteem in wanneer de monteurs de komende weken beschikbaar zijn en of ze op een filiaal of mobiel werken. Deze data gebruikt het systeem bij het berekenen van de planning. De planners bekijken dagelijks om 16.00 uur de planning voor de volgende dag. Waar nodig voeren ze handmatig wijzigingen door. Bijvoorbeeld om opdrachten door te zetten naar een andere monteur.

Ook in de loop van de dag komen er online of telefonisch nieuwe opdrachten binnen. Op basis van het type auto, kenteken en locatie, berekent de software automatisch een aantal suggesties voor een afspraak. Zodra de klant een keuze voor een locatie, dag en tijdstip heeft gemaakt, wordt de opdracht aangemaakt in het enterprise resource planning (erp)-systeem (een maatwerk-Oracle-toepassing) van Carglass en de planning per filiaal en per monteur bijgewerkt.

De monteurs van Carglass krijgen hun opdrachten via een smartphone waarop de Field Service Suite mobiele software draait. Als er tussentijds een nieuwe opdracht binnenkomt, krijgt de dichtstbijzijnde monteur een nieuwe digitale werkbon. Op de smartphone vult de monteur alle gegevens digitaal in. Na afloop van een reparatie worden het erp-systeem en het planbord via een koppeling bijgewerkt.

Ortec en Sigmax

Ortec is een leverancier van planningssoftware; Sigmax levert mobiele oplossingen voor de handhaving- en toezichtstaken van gemeenten, politie en het openbaar vervoer en bedrijven en instellingen die veldwerkers in dienst hebben. Sinds juni 2013 brengen beide partijen hun gezamenlijk ontwikkelde Field Service Suite op de markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-12-16T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.