Investeerder Ecart lijft Minox Software in

Dit artikel delen:
Handen schudden

De Haagse participatiemaatschappij Ecart heeft Minox Software uit Veenendaal overgenomen. Voor deze ruim dertigjarige maker van administratieve software voor accountants- en administratiekantoren en het midden- en kleinbedrijf legt de Haagse investeringsmaatschappij zo’n 2,5 miljoen euro op tafel. Dit meldt Het Financieele Dagblad. Ecart stak eerder al geld in andere it-bedrijven, zoals Login Consultants en ShipitSmarter.

Minox is een financieel- en handelspakket dat voornamelijk is gericht op accountants- en administratiekantoren en het midden- en kleinbedrijf. Het pakket is in gebruik bij zo'n vijfduizend bedrijven.

De inmiddels oud-eigenaar Ton Janssen laat in een reactie aan Computable weten dat met de extra steun van Ecart 'duidelijk wordt ingezet op groei en dan met name de cloud. Ik laat het bedrijf na vijfentwintig jaar met een gerust hart achter.'

Minox Software is opgericht in 1983, al heette het bedrijf toen nog MIDAS. Oprichter Frans Schaake verkocht het bedrijf begin 1990 aan Ton Janssen, die vanaf de start op freelance basis bij het bedrijf betrokken is geweest. In 1992 moest het bedrijf een andere naam kiezen en werd het Minox Software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-01-12T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.