Studentenhuisvester SSH kiest software Centric

Dit artikel delen:

Ton Jochems (directeur bij SSH) en Hans Schrijver (commercieel directeur bij Centric) ondertekenen het contract.

Stichting Studenten Huisvesting (SSH) heeft gekozen om Key2Wocas, het informatiesysteem voor woningcorporaties van Centric, in gebruik te nemen. Centric levert niet het gehele Key2Wocas-systeem, maar alleen de verhuurregistratie en de contractadministratie. Het betreft een vijfjarig contract waarbij SSH de Omega-software van Cegeka-DSA vervangt door de modules Verhuur en Onderhoud van Centric. De studentenhuisvester blijft Coda gebruiken als financieel pakket en de frontoffice-oplossing van Batavia.

SSH (Stichting Studenten Huisvesting) is de studentenhuisvester van Nederland met ruim negentienduizendkamers en woningen in de regio’s Utrecht, Amersfoort, Maastricht, Tilburg, Rotterdam, Zwolle en Groningen. Sinds eind 2014 voerde SSH met Centric afrondende contractbesprekingen; op woensdag 3 februari zijn de handtekeningen gezet.

SSH wil naar alle waarschijnlijkheid op termijn ook een documentmanagementsysteem en datawarehouse van het bedrijf afnemen. De planning is dat SSH op 1 januari 2016 live gaat met versie 7 van Key2Wocas. Dit is de nieuwste versie van Key2Wocas met een compleet nieuwe look & feel.

SSH werkte voorheen met Omega van Cegeka-DSA dat heeft aangegeven met deze software te gaan stoppen. Ook ligt de focus van deze corporatie-automatiseerder niet langer op studentenhuisvesting, wat voor SSH aanleiding was een selectietraject op te starten onder begeleiding van adviesbureau HC&H. Naast Centric waren nog twee leveranciers uitgenodigd om mee te doen aan het selectietraject. Een referentiebezoek aan corporaties De Key in Amsterdam en Woonstad Rotterdam - die beide gebruikmaken van Key2Wocas - bevestigde de keuze van SSH.

Koppelingen

René van den Brom, manager Financiën bij SSH: 'Wij hebben de afgelopen jaren zowel tijd als geld geïnvesteerd in de opzet van een huurdersportaal voor Nederlandse en internationale studenten en in de inrichting van ons financiële systeem Coda. Koppeling met deze systemen was voor ons een van de voorwaarden bij de keuze van een nieuwe leverancier van ons primaire systeem. Centric heeft bij meerdere corporaties bewezen dat zij in staat is dergelijke koppelingen te realiseren en te onderhouden.'

Van den Brom wijst er daarnaast op dat Centric een specifieke btw-oplossing gaat ontwikkelen voor het 'kortverblijf-verhuur' aan buitenlandse gasten. Tot slot biedt de automatiseerder SSH de mogelijkheid om gebruik te maken van enkele modules van het primaire systeem, wat voor de studentenhuisvester een aanzienlijke kostenbesparing betekent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-05T08:02:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.