Blinq Systems haalt investering op voor Mapiq

Winst

Blinq Systems uit Delft heeft een investeerder aangetrokken voor zijn softwareoplossing Mapiq, waarmee flexwerken in gebouwen wordt ondersteund. Het gaat om een niet nader bekend gemaakte private investeerder die een significant bedrag heeft geïnvesteerd, aldus het bedrijf. Met het extra kapitaal wil het bedrijf eerst groeien op de Nederlandse kantoormarkt; daarna richt het zijn pijlen op het buitenland. De financiering wordt gebruikt om de directe en indirecte verkoopkanalen uit te breiden en de verdere productontwikkeling te ondersteunen.

Het product Mapiq geeft medewerkers toegang tot de faciliteiten van een kantoorpand, waar ze ook zijn en wanneer ze maar willen. Zij kunnen met de software onder meer kamers reserveren, de weg in een pand vinden, vrije werkplekken zoeken, locaties delen en tijden en/of ruimtes gemakkelijk veranderen. Het programma toont dit alles in een 3D-kaart.

In Nederland wordt Mapiq onder meer ingezet bij het in mei te openen, duurzaam ingerichte gebouw The Edge van advieskantoor Deloitte aan de Amsterdam Zuidas. Mapiq zorgt ervoor dat de medewerkers van Deloitte toegang hebben tot de faciliteiten van The Edge en bijvoorbeeld flexwerkplekken kunnen reserveren.

Door de opmars van het nieuwe werken ziet Blinq Systems een toename van vraag naar de juiste techniek om mensen te kunnen ondersteunen binnen het moderne kantoorgebouw. De kapitaalinjectie geeft het bedrijf de mogelijkheid om zijn marktpositie te versterken en om versneld invulling te geven aan de groei- en innovatiestrategie voor het ondersteunen van slimme - lees door middel van ict gestutte - gebouwen.

Inzicht

Volgens mede-directeur Sander Schutte van Blinq Systems loopt Nederland voorop wanneer het gaat om het efficiënt gebruik van kantoren en is het moederland daarmee een goede plek om te starten. Maar het bedrijf wil ook internationaal groeien. 'Wereldwijd zien wij een toename in de vraag naar de technologie voor slimme gebouwen. Wij richten ons op dit moment al wel op klanten en partners die internationaal actief zijn zodat we gemakkelijker over de grenzen kunnen groeien.'

Naast de flexwerkers is de software tevens bedoeld voor facilitair beheerders: de softwareoplossing geeft inzicht in het gebruik van gebouwen. Hiermee kunnen de dienstverlening en het vastgoedportfolio worden verbeterd. Alle actuele data uit Mapiq, van gebruik van stiltewerkplekken tot beschikbaarheid van lockers, is beschikbaar in Mapiq Analytics. Dit inzicht verschaft de mogelijkheid om bijvoorbeeld slecht gebruikte gebouwdelen af te sluiten en te investeren in delen die medewerkers wel waarderen.

Volgens Blinq Systems zijn alle data in het platform anoniem: individuele collega’s kunnen niet worden gevolgd. Het bedrijf zal in de verdere productontwikkeling zich onder andere richten op het analyseren van de grote hoeveelheden data die Mapiq aggregeert.

VirtuaLock

Het Delftse bedrijf voert naast deze software voor flexwerkbeheer nog een ander product: Virtualock. Dat is anti-diefstal-software voor pc's. Onder meer de TU Delft gebruikt de software; het product is ook ontwikkeld door twee oud-studenten van de TU; naast Sander Schutte is dat Jasper Schuurmans. 'Een aantal jaar geleden zijn wij gestart met de ontwikkeling van het product Mapiq. Een deel van de lokalisatie-technologie wordt in beide producten gebruikt. Mapiq maakt van een gebouw een slim gebouw. Het aanbod van Blinq Systems is breder dan alleen Mapiq', aldus Schutte die samen met Schuurmans Blinq Systems heeft opgezet en de leiding heeft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-01T17:01:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.