PM-Bearings vervangt Exact door Glovia

Dit artikel delen:

Fabriek PM-Bearings in Dedemsvaart

Precisiemetaal Bearings (PM-Bearings) uit Dedemsvaart vervangt zijn huidige bedrijfssoftware van Exact door het enterprise resource planning (erp)-pakket Glovia G2. De implementatie van dit erp-pakket van Fujitsu is begin mei gestart; naar verwachting wordt het pakket op 1 februari 2016 in gebruikgenomen. 35 medewerkers gaan dan dagelijks gebruikmaken van Glovia G2.

De geleidingen van PM-Bearings hebben dusdanige nauwkeurigheden (kleiner dan één micron), dat de onderneming uitgegroeid is tot een belangrijke speler op dit gebied. Het bedrijf zocht een opvolger voor zijn Exact-oplossing en koos voor Glovia G2. Daarbij speelde de ervaring die Fujitsu Glovia heeft in de maakindustrie een belangrijke rol.

Glovia

Fujitsu Glovia is een dochteronderneming van Fujitsu en al ruim veertig jaar actief als leverancier van erp-oplossingen voor middelgrote bedrijven met discrete en projectgeoriënteerde productie-omgevingen. Het bedrijf werkt onder andere samen met business process management (bpm)-softwareleverancier Cordys (nu OpenText).

De wortels van het erp-pakket gaan terug tot in de jaren '70, nadat Xerox Computer Services de software lanceerde als een time-sharing applicatie voor de industrie. In 1990 werd de client/server-versie omgedoopt tot Xerox Chess; later kwam het in handen van MDIS (McDonnell Douglas Information Systems) en Fujitsu, die het uiteindelijk in 2000 geheel overnam en het herdoopte in Glovia.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-18T11:00:00.000Z Rik Sanders