Main Capital steekt miljoenen in Roxit

Dit artikel delen:

Investeerder Main Capital heeft 100 procent van de aandelen van softwarebedrijf Roxit in handen gekregen. Roxit levert oplossingen voor de administratie van vergunningen, toezicht, handhaving, ruimtelijke ordening en zaaksystemen. Het gaat om een investering van vele miljoenen euro's. Main meldt geen exact bedrag, maar zegt dat het gaat om de grootste investering uit zijn bedrijfsgeschiedenis.

Directeur Charly Zwemstra vertelt aan Computable dat Roxit een ondernemingswaarde van tussen de tien en dertig miljoen heeft. 'Het door Main geïnvesteerde bedrag ligt in die reikwijdte.' Zwemstra vertelt dat, om de deal te versnellen, eerst 100 procent van het bedrijf is gekocht en daarna wordt bekeken of het management een minderheidsbelang in het bedrijf neemt.

Roxit, opgericht in 2007, is een Nederlands softwarebedrijf met kantoren in Zwolle, Arnhem en Zoetermeer. Er werken op dit moment ruim negentig medewerkers. Ongeveer 380 klanten worden bediend, variërend van gemeenten, regionale uitvoeringsdiensten, waterschappen en provinciale overheden tot bedrijven. Voorbeelden zijn de gemeenten Utrecht, Haarlem, Tilburg en Maastricht, Omgevingsdienst Haaglanden en de provincie Overijssel.

Rob Steneker en Rob van Tiel blijven samen de directie van Roxit voeren: 'Wij hebben als Roxit in de afgelopen vijf jaar een sterke positie opgebouwd in de overheidsmarkt, in het bijzonder bij gemeenten, en we zijn trots op wat we hebben bereikt. Met de nieuwe eigenaar Main Capital kunnen we onze positie nog verder uitbouwen en kunnen wij groeien. Dat is goed voor onze klanten en onze medewerkers en wij zijn daarom erg blij met deze stap.'

SaaS

Private equity investeerder Main Capital richt zich specifiek richt op de softwaresector in de Benelux en Duitsland. Binnen die sector specialiseert het bedrijf zich in management buy-outs en groeikapitaal voor gevestigde bedrijven die een volgende stap willen maken. De investeerder beheert fondsen met ruim 150 miljoen vermogen.

Zetacom

In de huidige portefeuille van Main Capital bevinden zich snel groeiende (SaaS) softwarebedrijven als Sharewire, VisionWaves, SecondFloor, EuroSystems, Sofon, Connexys, Regas, ChainPoint, RVC, TPSC en OnGuard. Onlangs is het belang in unified communications-dienstverlener in de zorg Zetacom verkocht aan Gilde Healthcare. In 2013 verkocht het bedrijf zijn aandelen in cloud storage-bedrijf Iaso aan de Amerikaanse cloud provider GFI Software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-29T11:58:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.