Ctac ziet omzet dalen in eerste helft 2015

Dit artikel delen:
CTAC

Ict-dienstverlener Ctac uit ’s-Hertogenbosch heeft zijn omzet in de eerste zes maanden van 2015 zien afnemen met 2,5 procent naar 42,2 miljoen euro. In de eerste helft van 2014 kwam de omzet nog uit op 21,1 miljoen. Wel zag de specialist in bedrijfssoftware de nettowinst stijgen van 0,5 miljoen naar 0,7 miljoen euro door een betere gemiddelde marge op de omzet en strak op de kosten te letten. Bij Ctac werken ruim 470 mensen.

Volgens bestuursvoorzitter Henny Hilgerdenaar had Ctac last van een trage start van het jaar, maar is de gang er in het tweede kwartaal beter ingekomen. Positief punt is de stijging van het aandeel in de omzet van cloud services tot boven de 44 procent. Hij verwacht dat deze stijging zich in de tweede helft van het jaar zal voortzetten.

Ctac zag de omzet in de divisies Consultancy & Hosting (35,5 miljoen euro) en Software (1,6 miljoen) teruglopen, maar die van de divisie Onderhoudscontracten (4 miljoen) wel stijgen. In België en Frankrijk vielen de resultaten zwaar tegen.

Het brutoverlies van Ctac België (min 173.000 euro op een gedaalde omzet van 7,15 miljoen) over de eerste zes maanden van 2015 wordt met name veroorzaakt door de zeer zwakke start in januari. Wel is het de verwachting dat Ctac België voor geheel 2015 een positief resultaat zal behalen.

Sof in Frankrijk

Het resultaat van Ctac Frankrijk wordt fors negatief beïnvloed door tegenvallers op één specifiek, niet nader genoemd project. Er zijn maatregelen genomen om het projectmanagement te versterken, en herhaling te voorkomen, aldus Ctac. Het bedrijf is sinds 2010 actief op de Franse markt met een SAP-achtige oplossing voor de detailhandel. Uit de cijfers valt niet op te maken hoe groot het verlies precies is, behalve dat de Franse divisie valt in de categorie 'Overig' (omzet 964.000 euro; brutoverlies 278.000 euro).

Ondanks deze tegenvallers in het buitenland handhaaft Ctac de eerder uitgesproken verwachting dat 'met voorbehoud van bijzondere exogene omstandigheden in 2015 een hoger resultaat zal worden behaald dan in 2014.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-20T09:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.