Nieuw IT-fonds Main Capital start met 85 miljoen

Dit artikel delen:
Munten

Investeringsmaatschappeij Main Capital Partners heeft voor het nieuwe, op de softwaresector gerichte private equity fonds Main Capital IV 85 miljoen euro aangetrokken. Investeerders in Main Capital IV zijn een aantal grote institutionele partijen, familiefondsen en private investeerders met een ondernemingsachtergrond.

Doelgrootte van Main Capital IV was 75 miljoen euro. Door de grote belangstelling van bestaande en nieuwe investeerders sloot het fonds met tien miljoen euro meer. Main Capital Partners zal zelf als fondsmanager voor tenminste vier miljoen mee-investeren in Main Capital IV.

De investeringsfocus van het fonds ligt op winstgevende groeiende softwarebedrijven met een substantiële omzet (vanaf vier miljoen) en klantenbasis. Hierbij gaat het om uitkoopsituaties en groeikapitaal. Doelstelling is om circa tweederde van het fonds in de Benelux en eenderde in Duitsland te investeren. Dat kan gaan via Nederlandse meerderheidsdeelnemingen van Main Capital die in Duitsland aanvullende acquisities doen, dan wel direct via nieuwe rechtstreekse investeringen in Duitse softwarebedrijven.

Roxit

Main Capital IV heeft begin juli inmiddels een eerste meerderheidsbelang genomen in de softwareonderneming Roxit. Het bedrijf uit Hattem levert oplossingen voor de administratie van vergunningen, toezicht, handhaving, ruimtelijke ordening en zaaksystemen aan Nederlandse gemeenten en Regionale Uitvoeringsdiensten (rud's). Roxit en Main onderzoeken aanvullende acquisities in deze sector. Voorts meldt de investeerder voor 1 oktober met een bericht te komen omtrent een nieuwe overname van een Nederlandse softwaregroep.

Recent meldde een andere investeringsmaatschappij, Holland Venture, ook al met een nieuw fonds te komen, opgezet voor jonge, snelgroeiende ict-bedrijven. Het Holland Venture Technologie Fonds richt zich op zes specifieke aandachtsgebieden: mobiel internet, software in de cloud, internet-of-things, cyberbeveiliging, big data-oplossingen en automatisering van kenniswerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-08T11:59:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.