Management koopt eigenaar Muis Software uit

Main en Rabobank zijn mede-financiers van mbo

Dit artikel delen:
Euro

Het management onder leiding van Mattijs Wilms heeft een management buy-out (mbo) van Multi User Informatie Systemen (Muis) Software gerealiseerd. Oprichter Dick Heijnis, die een paar jaar geleden al de dagelijkse leiding aan Wilms had overgedragen, heeft nu een groot deel van zijn aandelen van deze leverancier van bedrijfssoftware uit Heemskerk van de hand gedaan. Deze mbo is mede gefinancierd door Rabobank en Main Mezzanine Capital. BrightOrange heeft de aandeelhouders in deze transactie begeleid.

Algemeen directeur Mattijs Wilms is in 2000 begonnen bij Muis Software en stond onder andere aan de wieg van de SaaS-oplossing ‘iMuis Online’. Het management heeft overwogen een investeerder aan boord te halen, maar koos uiteindelijk voor een mezzanine-financiering (achtergestelde lening)  via Main Capital en financiering via de Rabobank.

Muis Software heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in de online en SaaS-ontwikkeling van de software. Het extra kapitaal wil het bedrijf de komende periode gebruiken voor de uitrol van deze producten en de ondersteunende marketing, met als uiteindelijk doel om verder te groeien.

On- en offlineversies

Muis Software is opgericht in 1984. Het bedrijf levert administratieve software: van internetboekhouden tot zwaardere toepassingen voor enterprise resource planning (erp). Doelgroepen zijn ondernemers uit het mkb, met name accountants, (groot)handelsbedrijven, logistieke ondernemingen, zakelijke dienstverleners en zzp'ers. Het bedrijf zegt ruim vijftienduizend klanten te bedienen.

Onderscheidend voor de software van Muis Software is dat de on- en offline versies geïntegreerd met elkaar te gebruiken zijn. Zo kan de ondernemer met iMuis Online boekhouden (web-based) en de accountant gelijktijdig de administratie controleren en uitwerken met iMuis Accountancysoftware.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-18T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.