Unit4 benoemt Stephan Sieber tot CEO

Dit artikel delen:

Stephan Sieber

Bedrijfssoftwareleverancier Unit4 heeft Stephan Sieber per direct benoemd tot chief executive officer (ceo). Hij volgt José Duarte op, die het bedrijf leidde sinds 2013. Sieber leidde tot voor kort de verkooporganisatie en werkte nauw samen met Duarte. Die vindt het na drie tropenjaren, waarbij Unit4 ingrijpend is veranderd, tijd om het stokje door te geven.

Sieber startte in 2014 bij Unit4 als manager voor de tak Strategy & Operations. Sinds halverwege 2015 leidde hij de verkooporganisatie. Sieber werkte eerder bij SAP waar hij verschillende leidinggevende functies vervulde, onder meer directeur SAP Zwitserland en operationeel directeur van de Duitstalige landen.

Best bewaard geheim onthullen

De afzwaaiende topman José Duarte trad aan nadat Unit4 eind 2013 werd overgenomen door investeringsmaatschappij Advent International. Hij startte een veranderingsproces waarbij het bedrijf uit Sliedrecht een internationalere koers ging varen en veel investeerde in het overzetten van de verschillende softwarepakketten naar een cloudgebaseerd model. Gesteund door het Amerikaanse Advent Internationaal wil Unit4 internationaal uitgroeien tot een topspeler op alle vlakken in de dienstverlenende industrie.

Duarte stelde bij zijn aantreden dat Unit4 ‘het best bewaarde geheim in de markt is. Dat gaan we onthullen door te investeren in geografische uitbreidingen, de software en het verkoopapparaat.' De Portugese topman schuwde ingrijpende maatregelen niet. Zo bestaat de top van het bedrijf voornamelijk uit buitenlanders, daar waar vroeger Nederlands de voertaal was. Ook scherpte hij de bedrijfsorganisatie aan, waarbij onder meer de softwareontwikkelactiviteiten en klantenondersteuning zijn verplaatst van Nederland naar Spanje, Portugal en Polen.

Groeiambities

Léo Apotheker, bestuursvoorzitter van Unit4: ‘We willen José bedanken voor wat hij de afgelopen drie jaar heeft bereikt. Hij leidde de transitie waarin Unit4 een van de belangrijkste spelers werd in de bedrijfssoftwaremarkt voor dienstverlenende organisaties. We wensen hem uiteraard het allerbeste voor het vervolg van zijn carrière.’

Volgens Apotheker neemt de nieuwe topman Sieber het roer over ‘op een moment waarin er zich mooie kansen aandienen voor zowel het bedrijf als de markt in zijn geheel.’ Hij zal dus de groeiambities van Unit4 de komende jaren moeten waarmaken.

Unit4 heeft activiteiten in 26 landen in Europa, Noord-Amerika, Afrika en Azië-Pacific en wereldwijd ruim vierduizend medewerkers in dienst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-14T11:00:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.