Managed hosting door True

Main Capital verhoogt aandacht voor Duitsland

 

Düsseldorf

Investeerder Main Capital Partners heeft een kantoor geopend in de Duitse stad Düsseldorf. Vanuit die locatie wil de investeerder zijn aandacht voor investeringen in softwarebedrijven in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland vergroten. Er is een team van vier man geformeerd dat investeringen, overnames en ondersteuning van de groeistrategie van softwarebedrijven in die landen gaat begeleiden.

Het Main Insight-evenement, waarin actuele bedrijsstrategische en technologische vraagstukken aan bod komen, krijgt ook een Duitse editie. Het Duitse kantoor wordt geleid door senior investment team lid Sven van Berge Henegouwen en de managing partner van Main, Charly Zwemstra.

Naast financiële ondersteuning richt Main zich ook op strategisch advies aan de softwarebedrijven waarin het investeert. In 2015 voegde de investeerder de Duitse fintech-softwaregroep B+M Informatik aan het portfolio toe . Onlangs investeerde het bedrijf in de zakelijke combinatie van EuroSystems en ABIT uit Meerbusch en Düsseldorf. Ook werd het in Flensburg gevestigde Daarwin geïntegreerd in het SaaS-zorgaanbod van Regas.

Main Capital wil met een eigen kantoor in Düsseldorf de activiteiten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland een lokaal karakter geven.

Private equity

Main Capital is een private equity investeerder die zich focust op de softwaresector in de Benelux en Duitsland. Het investeert via management buy-outs en groeikapitaal. Het heeft 150 miljoen euro in beheer dat bestemd is voor investeringen in 'volwassen' softwarebedrijven in de Benelux en Duitsland die een nieuwe groeifase ingaan.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5814134). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×