Main Capital betreedt Duitse fintech-markt

De Nederlandse tech-investeerder Main Capital betreedt via een overname de Duitse fintech-markt. Main Capital koopt B+M Informatik. Dat bedrijf is onderdeel van het beursgenoteerde ict-bedrijf Allgeier. Het is de tweede overname die Main in korte tijd in Duitsland doet. Eerder deze maand nam Main Capital via de Nederlandse zorg-automatiseerder Regas het Duitse softwarebedrijf Daarwin over.

B+M ontwikkelt software voor banken en verzekeraars en positioneert zich als full-service provider. Door de overname krijgt de investeerder toegang tot de Duitse fintech-markt. Banken en verzekeraars maken in toenemde mate gebruik van software en ict om hun bedrijfsprocessen te versnellen. B+M en Main Capital zien de komende jaren kansen om het bedrijf gezamenlijk verder uit te bouwen, waarbij ingezet zal worden op de doorontwikkeling van producten die zich onderscheiden in de markt. 

Main Capital wil met zijn kennis en ervaring een bijdrage leveren aan een optimalisatie van het verdienmodel van b+m en gaat het bedrijf ondersteunen in een strategie waarbij via partners groei moet plaatsvinden. 

Charly Zwemstra, managing partner van Main Capital reageert: 'Met de acquisitie van B+M hebben we een belangrijke stap in de fintech sector in Duitsland gezet. We geloven dat we met ons netwerk en kennis van de software sector B+M kunnen ondersteunen bij hun verdere groei in de DACH regio (Duitsland Oostenrijk en Zwitserland), onder andere door acquisities.' Volgens Frank Mielke, ceo van B+M Informatik biedt de overname kansen voor een nieuwe groeifase van zijn bedrijf.

Banken en verzekeraars

B+M is opgericht in 1994 en bedient zijn klanten vanuit het hoofdkantoor nabij Kiel (Hamburg), waar op dit moment bijna negentig medewerkers werkzaam zijn. B+M richt zich zowel op banken als verzekeraars. Met zijn product FGCenter is B+M marktleider in Duitsland en ondersteunt het banken in het volledige applicatietraject voor promotionele leningen. Klanten zijn de grotere spaarbanken, commerciële banken en verzekeraars in Duitsland. 

Verzekeraars worden onder andere bedient met het front-end verzekeringsproduct AGS Portal, dat ze de mogelijkheid biedt hun producten via verschillende kanalen te verkopen.

Main Capital

Main Capital is een private equity investeerder die zich richt op de softwaresector in de Benelux en Duitsland. Het bedrijf is gespecialiseerd in management buy-outs en groeikapitaal voor bedrijven die een nieuwe groeifase ingaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-23T17:04:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.