Afas Software breekt door grens 100 miljoen

Dit artikel delen:

Afas Software heeft 2016 afgesloten met een omzet van 107 miljoen euro, een groei van 16 procent ten opzichte van het jaar ervoor (omzet 2015: 92 miljoen). De winst bedroeg 44 miljoen euro (2015: 30,6 miljoen). Voor 2017 verwacht het softwarebedrijf uit Leusden een groei van 15 procent en een omzet van zo'n 120 miljoen euro.

Ook meldt de softwareleverancier dat het niet alleen door de grens van honderd miljoen euro is gebroken, maar eveneens door de grens van tienduizend klanten.

Afas Software heeft het aantal klanten afgelopen jaar zien groeien naar 10.036. Bedrijven als Erasmus, Achmea, Ziengs, AvroTros, De Heus, ArboUnie en TVM kozen afgelopen jaar voor de software van het bedrijf, net als een aantal kleinere organisaties.

Het jaar 2016 stond voor AFAS onder meer in het teken van sponsoring. Het softwarebedrijf heeft liefst vier grote sponsorovereenkomsten afgesloten. De overeenkomsten met AZ en het Circustheater zijn (opengebroken en) verlengd en AFAS Live is per 1 januari 2017 de nieuwe naam voor de concertlocatie die grote bekendheid kende als Heineken Music Hall. Daarnaast stelt Afas een percentage van de winst beschikbaar voor de in 2015 opgerichte Afas Foundation die stichtingen in het onderwijs, gezondheidszorg en maatschappij ondersteunt. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-01T18:20:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.