Main meldt interesse in nieuw softwarefonds

Dit artikel delen:
Euro

Investeringsmaatschappij Main Capital meldt dat er interesse is voor Main Capital V, een fonds dat zich specifiek richt op investeringen in softwarebedrijven in de Benelux en Dach-regrio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland). In de markt is ruim honderd miljoen euro opgehaald voor het fonds waarvan de bovengrens op tweehonderd miljoen euro ligt.

Main Capital V is gericht op meerderheids-buy-outs en groeikapitaal in kleine en middelgrote softwarebedrijven in de Benelux en de Dach-landen.

Managing partner Charly Zwemstra ziet dat de bedragen die met name in Duitsland worden neergeteld voor buy-outs groter worden en is vanuit die ontwikkeling op zoek gegaan naar extra kapitaal. Hij verwacht dat de fondsenwerving voor Main Capital op korte termijn is af te ronden. 'Dan zullen we ook de eerste twee namen van leveranciers waarin we een aandeel krijgen, bekendmaken', vertelt hij aan Computable.

Main Capital V richt zich volgens Zwemstra op leveranciers met vernieuwende oplossingen voor de frontoffice en lead generation, maar kijkt ook naar gevestigde partijen met groeipotentie binnen de mid- en backoffice-markt. Uit concurrentie-overwegingen wil hij nog geen namen noemen.

Main Capital

Main Capital beheert ongeveer 260 miljoen euro, geld bestemd voor investeringen in twintig volwassen en groeiende softwarebedrijven in Nederland en Duitsland. Het gaat om Verklizan, dat SaaS-oplossingen levert in de zorg, bi-leverancier Inergy en leverancier van boekhoudpakketten Muis Software.

Het bedrijf heeft een belang in hostingpartner Denit. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-06T12:20:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.