Managed hosting door True

Main meldt interesse in nieuw softwarefonds

 

Euro

Investeringsmaatschappij Main Capital meldt dat er interesse is voor Main Capital V, een fonds dat zich specifiek richt op investeringen in softwarebedrijven in de Benelux en Dach-regrio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland). In de markt is ruim honderd miljoen euro opgehaald voor het fonds waarvan de bovengrens op tweehonderd miljoen euro ligt.

Main Capital V is gericht op meerderheids-buy-outs en groeikapitaal in kleine en middelgrote softwarebedrijven in de Benelux en de Dach-landen.

Managing partner Charly Zwemstra ziet dat de bedragen die met name in Duitsland worden neergeteld voor buy-outs groter worden en is vanuit die ontwikkeling op zoek gegaan naar extra kapitaal. Hij verwacht dat de fondsenwerving voor Main Capital op korte termijn is af te ronden. 'Dan zullen we ook de eerste twee namen van leveranciers waarin we een aandeel krijgen, bekendmaken', vertelt hij aan Computable.

Main Capital V richt zich volgens Zwemstra op leveranciers met vernieuwende oplossingen voor de frontoffice en lead generation, maar kijkt ook naar gevestigde partijen met groeipotentie binnen de mid- en backoffice-markt. Uit concurrentie-overwegingen wil hij nog geen namen noemen.

Main Capital

Main Capital beheert ongeveer 260 miljoen euro, geld bestemd voor investeringen in twintig volwassen en groeiende softwarebedrijven in Nederland en Duitsland. Het gaat om Verklizan, dat SaaS-oplossingen levert in de zorg, bi-leverancier Inergy en leverancier van boekhoudpakketten Muis Software.

Het bedrijf heeft een belang in hostingpartner Denit. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6057915). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×