Unica lijft industriële automatiseerder Pro-Fa in

Dit artikel delen:

Technisch dienstverlener Unica neemt industrieel automatiseerder Pro-Fa Automation over. Dat in 2006 opgerichte bedrijf uit Den Bosch levert diensten voor chemiebedrijven, producenten van voedingsmiddelen, farmaceuten en metaalbedrijven. Unica neemt naar eigen zeggen eerst een 'substantieel' belang in Pro-Fa en wil vervolgens binnen enkele jaren alle aandelen van dat bedrijf overnemen. Pro-Fa Automation blijft onder eigen naam actief.

De huidige directeuren, Jan de Haan, Christ Oomen en Mark Satink, blijven voorlopig de leiding voeren over de activiteiten van Pro-Fa. Op dit moment telt het bedrijf 25 medewerkers.

Pro-Fa richt zich op automatisering voor de verbetering van de bedrijfsvoering. Het levert ondermeer systemen voor de uitvoering van productieprocessen, ook wel MES (Manufacturing Execution System) genoemd. Het levert ook SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition)- en PLC (Programmable Logic Controller)-oplossingen. SCADA omvat systemen voor het verzamelen, doorsturen, verwerken en visualiseren van meet- en regelsignalen van machines in grote industriële systemen. PLC is programmeerbare hardware die wordt gebruikt voor de aansturing van machines.

Industriële automatisering uitbreiden

De overname sluit aan op Unica's doelstelling om de dienstverlening op het gebied van industriële automatisering uit te breiden. Het bedrijf wil zijn activiteiten op dat vlak vergroten. Het is met Unica Industrial Projects al actief in de markt voor gebouw- en procesautomatisering, waterbedrijven en de maakindustrie. In die sectoren richt het zich op nieuwbouw, upgrades en migraties van technische installaties. Unica wil met de overname inspelen op het nog steeds groeiende belang van industriële automatisering bij productieprocessen.

John Quist, ceo van Unica, licht toe: 'Energievraagstukken worden ook in de productie steeds belangrijker en naast onze expertise op het gebied van industriële automatisering kunnen wij onze ervaring op het gebied van ict, communicatie en energie hier toepassen. Het is mijn overtuiging dat Pro-Fa Automation en Unica elkaar zullen versterken.'

Onder Unica vallen tien gespecialiseerde bedrijven met in totaal veertien vestigingen en drie regionale projectenbedrijven. De organisatie telt tweeduizend medewerkers en is naar eigen zeggen de grootste zelfstandige technische dienstverlener van Nederland. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-24T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.