Aareon stapt in joint venture met Finance Ideas

In 2018 volgt één COS3000-gecertificeerd product voor vastgoedsturing

Dit artikel delen:
samenwerking

Automatiseerder Aareon en adviesbureau Finance Ideas zijn een joint venture aangegaan om samen een geïntegreerde oplossing aan te bieden, waarmee het sturen op de vastgoedwaardering voor woningcorporaties en de commerciële vastgoedmarkt vanuit één omgeving mogelijk wordt. In deze joint venture Fire heeft Aareon een meerderheidsaandeel door het belang van de eerdere partners van Finance Ideas in het product Fire over te nemen.

Door beide portfolio’s te combineren willen Aareon uit Emmen en Finance Ideas uit Utrecht hun gezamenlijke klanten een betere propositie bieden voor het sturen op markt- en beleidswaarde. Zij komen in 2018 met één COS3000-gecertificeerd product voor alle corporaties en de commerciële vastgoedsector, ongeacht welk softwarepakket voor enterprise resource planning (erp) wordt gebruikt.

Deze COS3000-vastgoedsoftware maakt de ontwikkeling van de markt- en beleidswaarde inzichtelijk, waardoor prognoses van de totale portefeuille op beleids-, marktwaarde en rendement mogelijk zijn. De ontwikkelteams zijn inmiddels begonnen om Fire (de oplossing voor waardering, assetmanagement en investeringen van Finance Ideas) te integreren met de softwaretool Trace & Treasury voor vastgoedfinanciering en risicomanagement van Aareon.

Doorontwikkeling

Victor Burger, partner van Finance Ideas, legt uit dat zijn kantoor een aantal jaar geleden met een aantal andere partijen (Now Solutions, Wim Vroon) het product Fire heeft ontwikkeld om het voor woningcorporaties makkelijk te maken hun marktwaarde te berekenen. 'Maar wij zijn geen softwarebedrijven. We zochten naar een it-partner om mee samen te werken voor de verdere ontwikkeling ervan. Dat is Aareon geworden die de aandelen van de andere partijen heeft overgenomen.'

Volgens Martin Holwerda, algemeen directeur van Aareon NL: 'Met deze acquisitie verstevigen we onze positie in de vastgoedmarkt in Nederland. Het belang van goede software voor financieel management neemt steeds meer toe. Woningcorporaties en commerciële vastgoedbeleggers dienen met steeds meer detail en onderbouwing de plannen financieel te onderbouwen'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-07T09:54:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.