Kennemer Wonen en NCCW ontbinden erp-contract

Woningcorporatie kiest noodgedwongen pakket Cegeka-DSA als opvolger

Dit artikel delen:
Ontbinding

Kennemer Wonen heeft het contract met NCCW voor het nieuwe enterprise resource planning (erp)-systeem Property Management ontbonden. In plaats daarvan kiest de woningcorporatie voor het erp-systeem Dynamics Empire van Cegeka-DSA. Begin 2017 berichtten beide partijen nog dat Property Management live was gegaan. Maar NCCW - inmiddels overgenomen door TSS - koos er naderhand voor om alleen nog verder te gaan met BIS, het andere primaire systeem voor corporaties. Kennemer Wonen zag dit niet zitten, vroeg om contractontbinding en startte een nieuw selectietraject.

Een woordvoerster van Kennemer Wonen zegt in een reactie: 'Helaas heeft NCCW na de overname door TSS de strategische keuze gemaakt om vol in te zetten op XBIS Online. Dit is voor Kennemer Wonen geen passend systeem. Er waren goede afspraken gemaakt met NCCW bij aanvang van Property Management. Ook als dit niet tot een succes zou leiden. Helaas is dit zo en hebben we in gezamenlijk overleg besloten te stoppen met dit systeem. Kennemer Wonen is gecompenseerd voor de vervroegde overstap naar een ander systeem.'

Na een selectietraject besloot de woningcorporatie uit Alkmaar (met ruim tienduizend verhuurbare eenheden) op de laatste werkdag van 2017 over te stappen op Dynamics Empire van Cegeka-DSA. Doel is medio juni 2018 met deze op het Microsoft-platform gebaseerde oplossing live te gaan.

Eerste klant

Begin 2016 meldde NCCW nog met Kennemer Wonen de eerste klant te hebben binnengehaald voor het nieuwe erp-systeem Property Management. De woningcorporatie uit Alkmaar (10.000 verhuurbare eenheden) wilde het systeem inzetten voor de primaire processen verhuur, onderhoud en administratie van vastgoed.

De woningcorporatie was al klant van de automatiseerder uit Almere en gebruikte het First-pakket. Dat erp-pakket werd echter uitgefaseerd. NCCW bood als opvolger voor First het systeem Property Management aan, gebaseerd op Agresso Real Estate van strategisch partner Unit4 en aangevuld met een esb (enterprise servicebBus)-dienst en de Corporatie Cloud.

Begin 2017 stuurde NCCW nog een persbericht uit dat Kennemer Wonen was gestart met de ingebruikname van Property Management. Daarmee had het bedrijf aangetoond dat 'NCCW keihard terug is en dat de markt niet meer om ons heen kan', aldus toenmalig algemeen directeur Wibo Pollmann die op 1 juli 2017 vertrok.

XBIS enige keus

NCCW was echter op 1 juli 2016 verkocht aan de TSS-groep. In de tweede helft van 2017 werd de strategie aangepast en koos het bedrijf ervoor alleen nog in te zetten op de verder ontwikkeling van BIS, een primair systeem voor de middenmarkt en de kleine corporaties. NCCW wil dit systeem omzetten naar het 'all-in concept' XBIS Online, wat als één geïntegreerde oplossing wordt aangeboden, inclusief een huurders- en medewerkersportaal, esb-dienst en ketenprocessen.

Property Management was als zwaarder erp-systeem bedoeld voor de bovenkant van de corporatiemarkt maar uit dat segment lijkt NCCW zich door het uitblijven van nieuwe opdrachten te hebben teruggetrokken. Volgens een woordvoerder richt NCCW zich met XBIS Online 'in eerste instantie op de  eigen klanten maar sluit het bedrijf nieuwe acquisities in de toekomst - ook bij grotere corporaties - zeker niet uit.'
.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-04T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.