Vesteda sluit tienjarig erp-contract Aareon

Vastgoedbeheerder vervangt REMS van Kalshoven

Dit artikel delen:

Frits Vervoort (financieel directeur Vesteda; links) en Jeroen Kuiper (directeur Aareon; rechts) ondertekenen het contract.

Commercieel vastgoedbeheerder Vesteda heeft na een selectieprocedure gekozen voor een nieuw enterprise resource planning (erp)-pakket: Tobias AX. Met leverancier Aareon heeft Vesteda daarvoor een tienjarig contract gesloten. Naast Tobias AX neemt Vesteda nog een trits aanvullende producten van de vastgoedautomatiseerder uit Emmen over.

Vesteda is een woningbelegger met een verhuurportefeuille van circa 22.500 woningen. Die liggen hoofdzakelijk in de kerngebieden de Randstad en de Brabantse Stedenrij. Naast de commerciële verhuur heeft de vastgoedbeheer tevens sociaal woningbezit. De beheerder werkt nu nog met het erp-systeem REMS (Real Estate Management Software) van Kalshoven. Deze leverancier van commerciële vastgoedsoftware is in april 2017 overgenomen door Aareon.

Vesteda zocht een nieuw erp-pakket met meer schaalbaarheid. Na een selectietraject onder begeleiding van adviseur/projectmanager Marjolein Grotepass in 2017 heeft de vastgoedbeheerder voor Tobias AX van Aareon gekozen. Het contract heeft een looptijd van tien jaar, waarbij na vijf jaar een afweging plaatsvindt of de periode wordt uitgediend.

In het kader van de implementatie vindt er een maatwerktraject plaats waarbij Tobias AX - eigenlijk een erp-pakket voor corporaties - wordt toegesneden op de commerciële vastgoedprocessen van Vesteda. Aareon kan het erp-pakket dan ook aan andere vastgoedbeleggers aanbieden.

Aanvullende producten

Naast de implementatie van het op Microsoft Dynamics gebaseerde erp-pakket Tobias AX kiest Vesteda ook nog voor een reeks aanvullende producten van Aareon: het documentbeheersysteem Shareworx, een aantal producten uit de frontoffice-suite Xperience, het leveranciersportaal Mareon en de financiële software Trace & Treasury. Vesteda werkt al met het facilitair informatiesysteem Facilitor. Alle producten worden gehost vanuit de Aareon software-as-a-service (SaaS)-infrastructuur van Aareon.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-19T10:18:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.