NEH biedt vier corporaties erp uit cloud

Dit artikel delen:
Puzzelstukjes

De vier Zeeuwse woningcorporaties R&B Wonen, RWS, Stadlander en Woongoed Middelburg nemen het erp-pakket Tobias AX van de Duitse softwareleverancier Aareon in gebruik. De partijen gebruiken een gedeeld platform dat binnen de cloud van de in Leusden gevestigde ict-leverancier NEH draait. Via deze oplossing verwachten de corporaties standaardisatie en kostenbesparing te realiseren.

De Zeeuwse corporaties kiezen via Tobias AX voor een standaardoplossing en zien af van een maatwerkoplossing. ‘We beseften ons wat de rekening was voor ‘uniek zijn’ is, met alle nadelige gevolgen van dien’, legt Peter Bevers, directeur-bestuurder bij R&B Wonen, uit. ‘Zeker op het gebied van software komen corporaties terug op maatwerk. Het maken is niet de kunst, de uitdaging ligt in het bijblijven van de releases.’

Met deze samenwerking verwachten de partijen ‘rust, gemak, uniformiteit, zekerheid en een kostenbesparing’ te realiseren. ‘De concrete waarde kunnen we nu nog niet aantonen, maar dat gaan we op de langere termijn ondervinden. Belangrijk is dat we hier wel veel vertrouwen in hebben.’

Landelijk ict-platform

NEH heeft sinds 2014 de visie om een landelijk ict-platform voor corporaties in 2020 te realiseren. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat je samen meer kunt bereiken’, vertelt Jan Pieter Cleveringa, algemeen directeur bij NEH. ‘Samenwerken gaat met vallen en opstaan. Als je elkaar helpt om op te staan, ben je ook bereid om samen meer te bereiken.’ Nu de vier corporaties gezamenlijk voor een erp uit de cloud kiezen, zegt NEH de eerste stappen in dit gezamenlijke ict-platform te zetten. 

Aareon

Aareon levert software voor vastgoedbedrijven, outsourcing en consultancy. Het Duitse bedrijf heeft vijftienhonderd medewerkers in dienst, verspreid over 36 kantoren in zeven Europese landen (waaronder Nederland). Zij bedienen ruim drieduizend vastgoedbedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-01T11:29:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.