Afas Software boekt forse omzetgroei

Ook België plust; Franstalig België doet inhaalslag

Dit artikel delen:

De omzet van Afas Software is in 2018 met 17 procent gestegen naar 141 miljoen, terwijl de winstgevendheid opliep met 26 procent. Het familiebedrijf mocht zich bovendien verheugen in een toename van klanten in diverse sectoren.

In totaal meldden 388 organisaties zich vorig jaar als klant bij Afas. Opvallend is het aantal succesvolle aanbestedingen. Na het Erasmus MC gaan nu ook het Maastricht UMC+ en Universitair Medisch Centrum Groningen, de gemeente Amsterdam en onderwijsinstellingen met de software van Afas werken.

Partijen uit andere branches die naar het softwarebedrijf stapten, zijn YoungCapital, CSU, Kamer van Koophandel en DeLaMar Theater.

Naast de aanwas van klanten steeg ook de productiviteit afgelopen jaar met 6,4 procent naar een omzet van 327.227 euro per fte. Voor komend jaar zijn de verwachtingen opnieuw positief. De groeidoelstelling van AFAS ligt voor 2019 op 15 procent.

In België steeg de omzet met 12 procent naar 5,4 miljoen euro, een verachtvoudiging ten opzichte van het startjaar in 2009. Het bedrijf ziet naar eigen zeggen ook Franstalig België een inhaalslag maken en volop investeren in bedrijfsautomatisering, een ontwikkeling waarop Afas België is ingesprongen. Ook veel bedrijven uit Brussel en Wallonië vonden daarop de weg naar Afas Software.

Over Afas Software

Afas Software is een Nederlands familiebedrijf met ruim twintig jaar ervaring in softwareproducten. Met de software, af te stemmen op branchespecifieke situaties, automatiseert Afas bedrijven en organisaties in tal van branches en biedt het klanten een inzicht in de bedrijfsprocessen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-22T18:01:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.