Fortino investeert in Nederlandse Maxxton Group

Dit artikel delen:

Het Belgische investeringsfonds Fortino wordt de nieuwe meerderheidsaandeelhouder van Maxxton, een ontwikkelaar die erp-oplossingen bouwt voor de verhuurders van vakantieaccommodaties. Hoeveel Fortino precies investeert, is niet bekendgemaakt.

Maxxton werd opgericht in 1998 door Jean-Pierre Mampaey (die nog steeds ceo is) en is een van oorsprong Nederlands bedrijf dat software bouwt voor boekingen en reservaties in de vakantiesector. Tot de klanten behoren onder meer Roompot, Novasol en Castle Resorts. Hun saas-platform automatiseert boekingen van vakantiehuizen, vakantieparken en -appartementen. Dit moet tijdswinst opleveren waardoor boekingen efficiënter gebeuren en personeelskosten verminderen. Deze markt is volgens Fortino behoorlijk gefragmenteerd, maar door de groei in toerisme, en vooral dan in verhuur van huizen en appartementen, interessant.

‘We zijn opgetogen om Maxxton te mogen ondersteunen in haar ambitieuze groeistrategie en we kijken ernaar uit om onze expertise met betrekking tot b2b-oftware ter beschikking te stellen aan Jean-Pierre en zijn team’, zegt Matthias Vandepitte, partner bij Fortino Capital.

Naast Vandepitte staan ook Duco Sickinghe en Renaat Berckmoes (beiden ex-Telenet) aan het hoofd Fortino. Ze beheren een fonds van tachtig miljoen euro en een digitaal groeifonds van tweehonderd miljoen euro, met een focus op software en digitale transformatie. De portfolio bestaat verder uit MobileXpense, Teamleader, BuyBay en Letsbuild.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-07T10:07:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.