Investeerder Carlyle stapt in bij HSO

Dit artikel delen:
Investering dollar groei

HSO Group uit Veenendaal heeft een investeringsmaatschappij aan boord gehaald: The Carlyle Group. De Amerikaanse kapitaalverschaffer gaat de verdere internationale groei van de Microsoft Dynamics-expert ondersteunen. Bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) is toestemming gevraagd voor een gezamenlijke zeggenschap.

Om het preciezer te omschrijven: uit het bij de ACM neergelegd verzoek blijkt dat CETP III Flakenstein, onderdeel van CETP III, een investeringsfonds dat wordt beheerd door Carlyle Group, de officiële kapitaalverschaffer is. CETP III Flakenstein en Globix AG, de huidige meerderheidsaandeelhouder, willen gezamenlijke zeggenschap verkrijgen over HSO Group. De bedrijven hebben de ACM om toestemming gevraagd voor de overname.

Globix AG is een Zwitserland gevestigde holding van algemeen directeur en huidige eigenaar Peter ter Maaten. Die heeft vanwege andere belangen in Zwitserland zijn holding in dat land gevestigd, licht een woordvoerder van HSO toe. Hij kan niet aangeven wat de precieze aandelenverhouding wordt nadat de ACM groen licht heeft gegeven.

Wel stelt hij dat met de investeerder aan boord HSO de internationale groei extra kan ondersteunen. De Microsoft-expert is al in Europa, Azië en Noord-Amerika (waar een man of zestig werken) actief en ziet kansen liggen voor verdere expansie.

Inner Circle

Opgericht in Nederland in 1989 is HSO uit Veenendaal uitgegroeid tot een internationale aanbieder van bedrijfssoftware op basis van het Microsoft-platform. Het bedrijf telt circa achthonderd medewerkers en is vooral actief in de detailhandel, groothandel, industrie en (technische) dienstverlening. Het bedrijf behoort sinds 2007 tot Microsoft's Inner Circle; dat zijn de best presterende Microsoft-partners wereldwijd, zo'n 1 procent van alle partners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-17T10:11:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.