Tectrade en Advanced Programs stutten IBM Power-klant

Dit artikel delen:
doe het zelf

De ict-dienstverleners Tectrade en Advanced Programs werken samen om klanten die IBM Power-systemen hebben draaien, te helpen met het beheer, de modernisering en cloudmigraties. Vaak hebben dit soort klanten last van een complex geworden it-omgeving die moet worden aangepast en is personeel met actuele kennis van de IBM i-Power-technologie schaars.

Volgens Tectrade zijn de IBM Power-servers de krachtigste en meest betrouwbare servers met de beste prijs/kwaliteitverhouding die op dit moment op de markt verkrijgbaar zijn. Ze gaan jarenlang mee. Alleen, businessprocessen veranderen en de it-omgeving moet daarin mee gaan. Hoe meer maatwerkapplicaties er zijn, hoe complexer het is om een it-landschap goed te beheren. Helaas is personeel met actuele IBM Power-kennis, met name de i-omgeving (voorheen AS/400), en -ervaring schaars.

Tectrade positioneert zich als een helpende hand voor de IBM-i-Power-technologie wanneer het gaat om de uitbreiding van functionaliteiten en de continuïteit in het beheer en onderhoud van deze omgeving. Ook kan deze IBM Platinum Business-partner organisaties, die hun Power-systemen binnen hun eigen datacenter willen uitfaseren en met hun i-omgeving naar de cloud willen, daarbij begeleiden.

Het bedrijf uit Culemborg werkt daarbij samen met Advanced Programs, gespecialiseerd in applicatieontwikkeling en -beheer. Volgens it-dienstverlener zijn de meeste applicaties op IBM Power-i ontwikkeld in Cobol, Java en RPG en kiest het voor low-code-ontwikkelplatformen om deze applicaties te moderniseren. Daarmee kan niet alleen snel functionaliteit worden gecreëerd, maar zijn eventuele wijzigingen achteraf ook vlug door te voeren, aldus dit bedrijf uit Zeist.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-11T17:20:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.