Delaware en het Duitse Lauterbach fuseren

Dit artikel delen:
Duitsland

Het Duitse Lauterbach gaat een partnership aan met de Belgische software- en consultancygroep Delaware. Met de samenwerking willen beide bedrijven hun internationale aanwezigheid versterken en hun portfolio van sectorspecifieke SAP-toepassingen verruimen. De basis van de fusie is een akkoord tussen beide partijen om aandelen uit te wisselen.

Lauterbach (voluit: Dr. Lauterbach & Partner GmbH) is een Duitse softwarebouwer die in 1992 werd opgericht en gespecialiseerd is in enterprise resource planning-toepassingen voor de print- en verpakkingsindustrie, gebaseerd op SAP. De tools van Lauterbach zullen nu geïntroduceerd worden in de twaalf landen waar Delaware actief is. Daarnaast zal Lauterbach Delaware geleidelijk aan ondersteunen bij de uitrol van internationale projecten in Duitsland. Op die manier kan Delaware zijn aanwezigheid op de Duitse markt vergroten.

Delaware krijgt op zijn beurt een belangrijke bondgenoot in de Duitse SAP-markt. ‘Lauterbachs kennis van de lokale markt zal Delaware toelaten om uit te groeien tot een sterke speler in Duitsland. Met onze complementaire oplossingen kunnen we dan weer allebei ons marktbereik uitbreiden’, zegt Eric Hiernaux, managing director bij Delaware International. ‘De uitwisseling van kennis en middelen in beide richtingen wordt essentieel om onze gezamenlijke toekomstvisie te realiseren.’

De basis van de fusie is een akkoord tussen beide partijen om aandelen uit te wisselen. Delaware krijgt een minderheidsbelang in Dr. Lauterbach & Partner, dat op zijn beurt evenveel aandelen verwerft in Delaware. Op die manier treedt Lauterbach toe tot de Delaware-groep, zonder evenwel zijn onafhankelijkheid te verliezen.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-02T18:11:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.