Main Capital boekt progressie in Duitsland

Dit artikel delen:

Main Capital heeft in Duitsland belangen genomen in de softwarebedrijven HLP Informationsmanagement en Perbility. De een biedt software voor ideeënbeheer, de ander voor personeelszaken online.

HLP is opgericht in 1997 en houdt kantoor in Eschborn. Er werken 26 man. Het bedrijf verkoopt software waarmee de uitvoering van ideeën in een organisatie te volgen is. Eerst was er de traditionele ideeënbus, tegenwoordig is er dus software die het begin van een idee tot de uitwerking ervan in werkstromen monitort. HLP werkt voor BMW, Henkel, Commerzbank en Miele.

Main Capital neemt het bedrijf nu over en brengt het onder bij Hype, een bedrijf uit Bonn waarin het in april 2019 investeerde. Hype is een spin-off van autofabrikant Daimler Chrysler, gestart in 2011, die software levert om innovaties te scouten en te roadmappen. Er werken zo'n 120 man bij het bedrijf.

Perbility en Pointsharp

Daarnaast heeft de investeringsmaatschappij een strategisch belang in Perbility genomen. Dit bedrijf uit Bamberg biedt een cloudplatform voor personeelszaken. Bij het in 2009 opgerichte Perbility werken zo'n zeventig medewerkers. Het bedient coöperatieve banken, spaarbanken, gemeenten en andere publieke organisaties.   

Main Capital investeert sinds enige tijd ook in softwarebedrijven buiten Nederland, onder meer in Duitsland en Scandinavië. Vorige maand kondigde de investeerder aan het Zweedse Pointsharp over te nemen. Dit is een 2006 opgestarte it-beveiliger, gespecialiseerd in identiteits- en access management (iam). Voorbeeldklanten zijn Volvo, ziekenhuisgroep Karolinska Institutet, de internationale financiële dienstverlener Skandia (Zweden) en Audi.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-18T09:33:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.